Garanti BBVA România contribuie cu 48 mil. euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

Data publicarii: 21-05-2024 | Finante-Banci
Garanti BBVA România își reafirmă angajamentul față de sustenabilitate prin participarea la un credit sindicalizat de 48 de milioane de euro, destinat Ford Otosan România. Această finanțare va susține producția modelelor Ford Puma, Ford Transit Courier și Ford Turneo Courier, inclusiv a versiunilor electrice ale acestora, contribuind astfel la electrificarea industriei auto din România. Implicarea băncii în acest proiect se aliniază cu prioritățile sale strategice de a sprijini inițiative economice și sociale prietenoase cu mediul încă din 2020.

Garanti BBVA România a jucat un rol important alături de Garanti BBVA International NV, care a contribuit cu 20 de milioane de euro, în cadrul unui consorțiu condus de BRD Société Générale, ce a mobilizat un total de 435 de milioane de euro. Bilge Demirer, Director General Adjunct al Garanti BBVA România, a subliniat că acest credit sindicalizat reprezintă un angajament comun pentru sustenabilitate al unui grup semnificativ de bănci internaționale și românești și un pas strategic în tranziția energetică a sectorului auto românesc.

Strategia de creștere a Garanti BBVA în România include integrarea principiilor ESG în deciziile de afaceri și finanțarea proiectelor sustenabile. Banca a sprijinit diverse inițiative, de la clădiri verzi precum Upsite și Ivy, la producția de motoare electrice de către Softronic în Craiova și proiecte educaționale și de sănătate. Actualmente, 10% din portofoliul de credite pentru companii al Garanti BBVA este dedicat finanțării sustenabile.

Garanti BBVA România își desfășoară activitatea conform principiilor grupului spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), un lider global în sustenabilitate, care a mobilizat peste 20 de miliarde de euro în activități sustenabile doar în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 41% față de anul anterior. Grupul BBVA se apropie de obiectivul său de a mobiliza 300 de miliarde de euro între 2018 și 2025, având deja angajate 226 de miliarde de euro, și primește anual cel mai înalt indice de sustenabilitate Dow Jones din UE.

În viitor, Garanti BBVA România își propune să mobilizeze toate resursele și expertiza pentru a sprijini clienții în tranziția lor către sustenabilitate, oferindu-le produse personalizate, consultanță și soluții financiare adecvate.