Arhiva » Februarie 2011 » 16 Februarie 2011

Toate stirile publicate in data de 16 Februarie 2011 | 34 de inregistrari

  • Bursa de la Bucuresti a inchis sedinta de marti incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis indecis sedinta de marti, indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), inregistrand o pierdere de 1,56%, in timp ce BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a urcat cu 0,27%.

  • Olteanu (BNR): Criza este o oportunitate pentru firme de a se reaseza la dimensiuni mai realiste

    Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, a declarat marti ca unele companii s-au confruntat cu probleme "dramatice" pe fondul capitalizarii insuficiente sau neacumularii activelor, criza fiind o oportunitate pentru acestea de a se reaseza "la dimensiuni mai realiste".

  • Valerian Vreme: Bucurestiul reprezinta capitala IT din Europa de Sud-Est

    Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, s-a intalnit marti cu ambasadorul SUA, Mark Henry Gitenstein si cu membrii Camerei de Comert Americane in Romania (AmCham Romania), ocazie cu care a declarat ca Bucurestiul reprezinta capitala IT din Europa de Sud-Est.

  • Fondul Proprietatea a raportat un profit net in scadere cu 37,5% in 2010, de 456,2 milioane lei

    Fondul Proprietatea a raportat pentru 2010 un profit net de 456,2 milioane lei, mai mic cu 37,5% fata de rezultatul obtinut in 2009, de 730,1 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminate prezentate Bursei. Fondul a raportat o valoare a activului net conform reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) la data de 31 decembrie 2010 de 15,328 miliarde lei sau 1,1124 lei pe actiune

  • ING vinde divizia imobiliara pentru circa un miliard de dolari, catre CB Richard Ellis Group

    Grupul olandez ING va vinde cea mai mare parte a diviziei sale de management de investitii in domeniul imobiliar companiei americane CB Richard Ellis Group, pentru circa un miliard de dolari, fondurile obtinute urmand sa contribuie la rambursarea ajutorului de stat primit in timpul crizei.

  • Activele bancilor au depasit 80 mld. euro la sfarsitul anului trecut

    Activele bancare au crescut cu 3,5% anul trecut, ajungand la 342 miliarde lei (circa 80,2 mld. euro) la sfarsitul lunii decembrie, arata datele BNR. Cresterea de circa 11,5 miliarde de lei a activelor totale este similara cu avansul inregistrat anul trecut de soldul creditului privat, chiar daca portofoliile de titluri de stat au crescut mai repede, cu circa 15 miliarde de lei.

  • Romania si gigantii. Cum stam la capitolul relatii comerciale cu superputerile economice SUA, China si Japonia

    Exporturile Romaniei catre SUA, China si Japonia, primele trei puteri economice ale lumii, au totalizat in primele noua luni ale anului trecut 729,2 milioane de euro, in timp ce importurile s-au ridicat la peste 2,6 miliarde de euro, conform datelor din Buletinul Statistic de Comert International.

  • Allianz-Tiriac cauta clienti cu masini vechi pentru a le vinde Casco

    Allianz-Tiriac a lansat polita Casco Acces care se adreseaza posesorilor de autovehicule rulate cu o vechime cuprinsa intre patru si opt ani. Asigurarile auto facultative pentru masinile vechi au aparut in urma cu doi ani pe piata autohtona in oferta Generali si ulterior a Astra Asigurari.

  • Finantele viruseaza veniturile antreprenorilor din IT

    Fiscul a inceput sa trieze PFA-urile care platesc taxele la o suma fixa anuala, adica la norme de venit. Activitatile cele mai avantajate de acest sistem, precum IT-ul, sunt primele luate la tinta. Anul acesta, 12 directii judetene de finante au eliminat activitatile/serviciile de informatica din lista activitatilor independente impozitate la norme de venit. Pe masura ce a constatat ca Persoanele Fizice Autorizate (PFA

  • Calatoria cu metroul s-ar putea scumpi aproape lunar, in urmatorii trei ani

    Dupa ce Guvernul s-a angajat in fata FMI ca operatorii de transport in comun sa nu mai inghita subventii de la stat la fel de mari ca in prezent, majorarile de pret la calatoriile cu metroul sau RATB ar urma sa fie mai mari cu 40 de procente fata de tarifele practicate in prezent. La Metrorex, maririle se vor face esalonat.

  • Cum verifica Fiscul conditiile de incadrare a unei firme ca microintreprindere

    O firma nu poate fi incadrata fiscal ca microintreprindere daca are activitati de consultanta si management, iar pentru a verifica indeplinirea acestei conditii Fiscal va analiza contractele incheiate de firma respectiva si alte documente care justifica natura veniturilor, potrivit normelor metodologice la Codul fiscal.

  • Imagini inselatoare ale destinatiilor de vacanta

    Nu de putine ori, ne alegem destinatiile de vacanta orientandu-ne (si) dupa imaginile pe care agentiile turistice sau hotelurile le folosesc in campaniile de promovare a pachetelor pe care le ofera - chiar daca stim deja, din intelepciunea batranilor, ca "nu este bine sa te iei dupa aspect". Portalul de turism Oyster.com trage un foarte plastic si de impact semnal de alarma privitor la criteriile optiunilor noastre pentru relaxare.

  • Ponta: Basescu nu mai e presedintele Romaniei, ci al PD-L

    Presedintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat, marti seara, pe Traian Basescu ca a uitat in aceste zile sa fie presedintele Romaniei, preferand sa se ocupe de soarta PD-L, si a respins din start orice consultare cu acesta pe tema formarii unui nou guvern din care sa faca parte si democrat-liberalii.

  • CEC Bank a acordat peste 12.000 de credite pentru companii anul trecut

    CEC Bank, singura banca comerciala detinuta de stat, a oferit anul trecut peste 12.000 de credite pentru companii cu un volum total de 1,5 miliarde de lei, a declarat Cristian Nae, manager al directiei produse si servicii din cadrul institutiei bancare, in cadrul evenimentului

  • Noul model Dacia se va numi Popster

    Dacia pregateste un nou model pentru 2012, care potrivit presei franceze va fi un monovolum ce va costa aproximativ 13.000 de euro. Tot in publicatiile franceze, de acesta data in Automobile magazine, a fost dezvaluit si numele pe care monovolumul il va purta. Se va numi Popster!

  • Oferta pentru studenti: Carduri de credit si internet banking, gratuite si fara comisioane de la Raiffeisen Bank

    Raiffeisen Bank ofera studentilor, gratuit, carduri de debit si internet banking, fara comisioane, informeaza banca. Potrivit unui comunicat al bancii, pentru Studentocard, comisionul de retragere a banilor, cel de interogare a soldului la bancomatele Raiffeisen Bank, taxa de emitere si comisionul lunar de administrare sunt zero.

  • Bancile ar putea creste costul de investitii daca li se impune o taxa de solidaritate

    Guvernul a discutat despre introducerea pentru institutii financiare si de credit a unei taxe de solidaritate de 2,5% din profit, propusa de parlamentari, si a convenit ca subiectul merita reflectie, dar si retinere de teama cresterii costurilor bancare la investitii si ca trebuie studiata opinia CE

  • CUM L-A PACALIT BOC PE BASESCU. De ce nu vrea Blaga sa fie prim-ministru

    PDL i-a stricat planurile presedintelui Traian Basescu, atunci cand presedintele parea sigur ca va reusi sa impuna varianta premierului independent. Basescu reusise, dupa trei intalniri succesive cu presedintii de organizatii, sa isi asigure o majoritate pentru schimbarea lui Emil Boc cu un tehnocrat, cu acceptul premierului.

  • Isi revine economia? Afla sentimentul oamenilor de afaceri

    Economia Romaniei a scazut cu 1,2% anul trecut, iar PIB a avansat usor in trimestrul patru fata de trimestrul anterior, conform datelor prezentate INS. Vezi ce reactii au oamenii de afaceri chestionati de Wall-Street.ro cu privire la statisticile macroeconomice.

  • Romanii dau cei mai multi bani pe alimente si rate la banca

    Romanii au alocat in 2010 cea mai mare parte din venituri, circa 48%, pentru hrana si rate la banci, mai mult fata de inceputul crizei, in noiembrie 2008, reducand din cheltuielile pentru haine, produse de ingrijire personala, mobila sau educatie, potrivit unui studiu al Mercury Research.

  • Care sunt capcanele asigurarilor de viata? Cum le eviti?

    Daca ati vrut sa va puneti la adapost si ati semnat o polita de asigurare de viata, atunci urmariti cu atentie ce se intampla cu ea. Va puteti trezi cu niste suprize.... neplacute! Din ce in ce mai multi romani se plang ca banii lor au fost plasati in investitii nesigure sau ca primele lunare, pe care trebuie sa le plateasca, aproape s-au dublat.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis miercuri pe verde, iar dupa prima ora, doar BET-FI era pe pierdere

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe verde sedinta de tranzactionare de marti, iar dupa prima ora de tranzactionare, doar indicele BET-FI inregistra pierdere, de 1,15% , in timp ce BET-C avea o crestere de 0,75%.

  • CE aproba modificarea Tratatului UE pentru instituirea unui mecanism de stabilitate pentru Zona euro

    Comisia Europeana Si-a dat marti acordul pentru modificarea, inainte de 2013, a Tratatului astfel incat sa se permita instituirea unui Mecanism European de Stabilitate, care sa mentina stabilitatea Zonei euro.

  • Banca Mondiala avertizeaza ca pretul alimentelor a atins un nivel periculos in lume

    Banca Mondiala a avertizat ca pretul alimentelor a atins un nivel periculos si a impins inca 44 de milioane de persoane in saracie din iunie 2010, relateaza BBC News. Potrivit BM, preturile au crescut cu 15% in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011.

  • Olteanu, BNR: Avem prea putine povesti de restructurare cu succes a datoriilor firmelor

    Putinele exemple de restructurari cu succes ale datoriilor firmelor fac ca in momentul de fata bancherii si antreprenorii sa fie pe pozitii de adversari, iar companiile supraindatorate isi imping problemele pana la punctul in care intrarea in faliment devine inevitabila.

  • Statul cauta 20 de firme "maricele" care vor sa se dezvolte agresiv prin intermediul Bursei

    Reprezentantii Ministerului Economiei lucreaza in prezent la un proiect menit sa ajute IMM-urile care vor sa se dezvolte intr-un ritm mai alert si sa atraga finantare de pe Bursa. Proiectul consta in suportarea de catre stat a unei cote-parti din costurile necesare procesului de listare.

  • 1 miliard de oameni afectati de foamete cronica

    Numarul persoanelor sarace care nu-si pot asigura minimul de hrana pentru supravietuire se apropie de pragul de 1 miliard, nivel vazut ultima oara in perioada crizei alimentelor din 2007-2008, acesta fiind cel mai clar indicator de pana acum al efectului pe care il are scumpirea produselor agricole in tarile sarace, scrie Financial Times.

  • BCR tine deschis si duminica, numai sa dea mai multe credite Prima casa

    Banca are un plafon de 64 mil. euro pentru credite "Prima casa". BCR, cea mai mare banca de pe piata, va avea unitati deschise in weekendurile 26 - 27 februarie si 12 - 13 martie, in incercarea de a impulsiona vanzarile de credite ipotecare garantate de stat prin "Prima casa" 3.

  • Bancpost iese la atac pe retail cu un credit de refinantare fara garantii

    Bancpost, filiala locala a grupului elen Eurobank, incearca sa castige clienti de la concurenta cu un credit de refinantare pentru care nu cere garantii imobiliare. Suma maxima care poate fi imprumutata este de 10.000 de euro sau 35.000 de lei, rambursabila in cel mult sapte ani.

  • Topul celor mai respectate companii din lume

    Studiul a fost efectuat cu ajutorul a 92 de manageri din intreaga lumedin lume, carora li s-a cerut sa dea note celor 100 de companii prezente in lista in functie de respectul pe care il au pentru acestea. Criteriile luate in calcul au fost strategia de afaceri, etica respectivei companii sau managementul acesteia.

  • Superofertele ademenesc, dar cresc facturile firmelor

    Cat de pregatite sunt companiile sa contracteze servicii de telefonie mobila cat mai avantajoase? Practica arata ca, desi optiunile sunt numeroase si pentru toate buzunarele, firmele platesc prea mult. Daca pentru clientii persoane fizice operatorii de telefonie mobila se pregatesc cu abonamente cu mii de minute gratuite, oferta pentru companii mizeaza pe oferte personalizate, servicii integrate si consultanta post-vanzare.

  • Jumatate din apartamentele vechi costa sub 60.000 de euro

    La nivel national, apartamentele reprezinta 69% din oferta rezidentiala, urmate de case (22%) si terenurile intravilane pentru constructii (8%). Ponderea apartamentelor cu trei camere a crescut semnificativ si domina oferta de apartamente noi reprezentand 41% din totalul numarului de oferte pe acest segment, respectiv 35% din totalul apartamentelor vechi de pe piata.

  • Vrei un job part time? Ce poti face ca sa-ti rotunjesti veniturile!

    Daca ai deja un job, dar nu-ti ajung banii si vrei sa castigi ceva in plus, sau daca esti somer si nu ti-ai gasit inca o slujba la care sa te duci opt ore pe zi, iti poti cauta unul sau mai multe locuri de munca part time. In unele cazuri, ai putea castiga, pe luna, mai mult decat la un job full time.

  • Care sunt cele mai avantajoase depozite: in lei sau in euro

    Daca vreti sa obtineti randamente cat mai mari pentru sumele pe care le puneti deoparte la banci, cel mai indicat este sa alegeti depozitele in moneda nationala, spun specialistii. Romanii ar putea iesi in castig daca vor alege economiile in lei si nu in euro, in 2011, potrivit estimarilor unora dintre analistii locali. Ei se bazeaza pe argumentul ca moneda nationala se va intari in raport cu cea europeana, iar inflatia va mai scadea.