Arhiva » Iulie 2013 » 23 Iulie 2013

Toate stirile publicate in data de 23 Iulie 2013 | 19 de inregistrari

  • 5 mituri despre apartamentele de la etajele superioare

    Piata imobiliara din Romania este atipica fata de alte piete similare si in ceea ce priveste preferinta pentru locuintele de la etajele superioare ale blocurilor. Daca in alte tari apartamentele de la nivelurile superioare sunt mai apreciate si mai scumpe, in Romania, situatia este diametral opusa, cumparatorii ferindu-se de acest tip de locuinte. In plus, la rubricile de cautari apartamente exista inclusiv criteriul "exclus ultimul etaj”.

  • Smartphone-ul si tableta - televizorul noii generatii

    Cate companii din Romania se promoveaza pe mobil? Cate campanii de publicitate reusite s-au intamplat in acest mediu la noi? Mult prea putine, avand in vedere potentialul impresionant pe care il ofera. Sa luam in considerare doar o singura statistica: 54% dintre utilizatorii de smartphone-uri din Statele Unite isi verifica mobilele sau tabletele chiar si atunci cand se afla in pat.

  • Vanzarile in sezonul de vara

    Parcurile comerciale din zona Moldovei ies din tiparele clasice ale scaderii vanzarilor in sezonul de vara ca urmare a plecarii locuitorilor in concedii, intrucat multi moldoveni se intorc acasa pentru a-si petrece vacanta, dupa ce o buna perioada de timp au fost la munca in diferite tari europene", a aratat Graham Kilbane, COO Argo Real Estate Opportunities Fund (ARGO). ARGO este unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Romania.

  • EuroGsm comercializeaza abonamente pentru serviciul Orange TV, cu preturi incepand de la 3,5 euro pe luna

    EuroGsm comercializeaza serviciul de televiziune prin satelit Orange TV, care include acces la cel mai mare numar de canale HD din Romania: peste 40 de canale High Definition, dintre care 26 de posturi in premiera pe piata in acest format. Oferta contine trei tipuri de abonamente pentru serviciile TV, la preturi ce variaza intre 5 si 12 euro pentru abonamentele pe 24 de luni.

  • Reprezentantii industriei auto romanesti solicita pregatirea unei strategii nationale in domeniu pentru perioada 2014-2020

    Reprezentantii industriei auto din Romania au solicitat oficialilor Ministerului Economiei /ME/, in cadrul unor consultari organizate la sediul institutiei, pregatirea unei strategii nationale in domeniul auto, pe termen mediu si lung, pentru perioada 2014-2020, in vederea atragerii de noi investitii, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului de resort.

  • Cascada Niagara, iluminata in albastru cu ocaza nasterii copilului regal

    Simbol al atasamentului Canadei fata de coroana, cascada Niagara si turnul CN din Toronto vor fi iluminate in albastru, in onoarea baietelului nascut de Catherine, sotia printului William, ducesa de Cambridge, la maternitatea St.Mary din Londra, relateaza AFP.

  • Miscarea Populara va fi inregistrata marti ca partid politic

    Miscarea Populara va fi inregistrata marti ca partid politic, urmand sa fie condusa pana la primul Congres de catre deputatul Eugen Tomac.

  • Vara in carti sau ce citesc romanii in vacanta de vara

    Fictiunea (34%), cartile pentru copii (17%), cartile motivationale si de business (13%) sunt in topul preferintelor romanilor in ultimele 3 luni, arata un studiu despre obiceiurile consumatorilor romani de carte, realizat de elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania.

  • Neperformantele corporate au crescut cu 25% in ultimul an

    Volumul creditelor neperformante acumulate de banci pe segmentul corporate a inregistrat o crestere de 25% in luna mai a acestui an fata de aceeasi luna din 2012, insa dinamica ascendenta s-a mai domolit fata de saltul de aproape 44% din perioada mai 2011 - mai 2012, potrivit datelor BNR.

  • Creditul pentru firme si populatie a crescut cu 3 mld. lei in luna iunie

    Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut in iunie cu 1,1% (1,1% in termeni reali) fata de luna anterioara, pana la 224,15 miliarde lei, sustinut de imprumuturile in valuta si deprecierea leului, potrivit datelor anuntate marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • ING Asigurari de Viata lanseaza Sales Force Academy

    ING Asigurari de Viata continua initiativele pentru cresterea profesionalismului fortei de vanzare prin lansarea unui program de formare, dezvoltare si recunoastere a performantei.

  • SAFETY Broker si MOL ROMANIA te asigura ca ai carburant

    MOL Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata carburantilor din Romania si Safety Broker anunta lansarea campaniei "ASIGURA-TE CA AI CARBURANT!”, prima etapa a parteneriatului strategic incheiat intre cele doua companii.

  • Garanti Online, primul serviciu de internet banking prin care se pre-aproba solicitarile de credit in timp real, prin platforma iLoanU

    Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, extinde platforma de solicitare credite iLoanU, integrand-o si in Garanti Online, serviciul de internet banking al bancii, care are la baza o infrastructura tehnologica avansata. Prin aceasta integrare, Garanti Online devine cel mai complex serviciu de internet banking de pe piata, singurul prin care clientilor li se pot pre-aproba, in timp real, solicitari de credit.

  • BERD ofera UniCredit Tiriac Bank 10 milioane euro pentru IMM-urile romanesti care investesc in eficienta energetica

    Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) ofera o noua finantare in valoare de 10 milioane euro catre UniCredit Tiriac Bank pentru acordarea de imprumuturi intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) care investesc in eficienta energetica si in proiecte de energie regenerabila de scara redusa.

  • BT: Credit de aproape 40 de milioane lei pentru compania Pambac - Bacau

    Banca Transilvania, prin Sucursala Bacau, acorda un credit de aproape 40 de milioane lei companiei Pambac (www.pambac.ro), una dintre cele mai mari companii nationale in domeniul moraritului, panificatiei si lider national pe piata pastelor fainoase. Ca banca locala a oamenilor intreprinzatori, BT sustine antreprenorii prin finantari, consultanta, produse si servicii.

  • Romania, locul IV in randul tarilor UE cu cea mai scazuta datorie publica ca procent din PIB, in T1

    Datoria publica a zonei euro a inregistrat o usoara crestere in primul trimestru din 2013 comparativ cu precedentele trei luni, pana la 92,2% din PIB, de la 90,6% din PIB, iar in UE27 datoria publica a urcat la 85,9% de la 83,3%, arata cifrele publicate luni de Oficiul european de statistica (Eurostat).

  • Dobanda la titlurile in lei pe noua luni a scazut la 4,4%

    Ministerul Finantelor a imprumutat ieri 300 de milioane de lei (circa 68 mil. euro) la un randament de 4,39% pe an, prin vanzarea de titluri de stat cu scadenta reziduala de noua luni. Cererea a fost de patru ori peste suma adjudecata, iar randamentul a scazut cu peste o jumatate de punct procentual fata de licitatia precedenta cu astfel de titluri.

  • Cine plateste ratele la credit dupa divort

    Cand intra intr-un cuplu, cu acte sau fara acte, partenerii au deodata o forta financiara sporita, si de cele mai multe ori se angajeaza impreuna la diverse credite sau proiecte, pe care poate nu erau in stare sa le abordeze individual. Numai ca, in viata multor cupluri poate interveni si despartirea.

  • Fara perspectiva? 7 ani de pierderi pentru piata de asigurari

    Valoarea profitului, cumulat la nivelul intregii piete, la finalul lui 2012 a fost de 201,3 milioane de lei, in scadere cu 21,68% fata de rezultatul aferent anului 2011, in timp ce pierderea cumulata a fost de 522,9 milioane de lei, nivel in scadere cu 10,30% fata de pierderea aferenta anului 2011.