Arhiva » Iunie 2013 » 06 Iunie 2013

Toate stirile publicate in data de 06 Iunie 2013 | 16 de inregistrari

  • ASUS a transformat dorintele in realitate la Computex 2013

    Presedintele ASUS, Jonney Shih a prezentat la Computex 2013 noile produse dezvoltate de companie: Transformer Book Trio, Transformer Pad Infinity - prima tableta cu NVIDIA Tegra 4 si ecran IPS cu rezolutie WQXGA 2560x1600 pixeli, MeMO Pad HD 7, Fonepad Note FHD 6, VivoMouse, VivoPC si routerul wireless RT-AC68U.

  • Bitdefender sustine TechHub Bucharest

    Bitdefender, una dintre cele mai importante companii romanesti, sustine antreprenorii in tehnologie aflati la inceput de drum si se implica activ in dezvoltarea TechHub Bucharest, primul spatiu de co-working care le este dedicat in exclusivitate. Astfel, membrii rezidenti ai TechHub Bucharest vor beneficia, incepand cu luna iunie, de consiliere si suport din partea reprezentantilor companiei care a creat cel mai exportat produs romanesc.

  • Romtelecom initiaza un parteneriat strategic cu Google

    Incepand din aceasta luna, Romtelecom initiaza un parteneriat strategic cu Google pentru a ajuta companiile si antreprenorii sa-si dezvolte afacerile prin cresterea vizibilitatii online a acestora. Astfel, Romtelecom Business Solutions isi extinde aria de expertiza, devenind un consultant in publicitate, mai ales pentru clientii companii de dimensiuni mici si medii.

  • Paravion.ro comunica integrat facilitatea rezervarii online a biletelor de avion

    Paravion.ro, primul site romanesc de servicii turistice si rezervari de bilete de avion online, deruleaza pe toata perioada lunii iunie 2013 o campanie de comunicare integrata, care are ca obiectiv educarea publicului consumator in ceea ce priveste usurinta si siguranta accesarii serviciilor de rezervare de bilete de avion si de pachete de calatorie online.

  • Francezul Didier Colin are unda verde pentru pozitia de director general adjunct al BRD

    Francezul Didier Luc Marie Dominique Colin a preluat functia de director general adjunct (vicepresedinte) al BRD, a doua banca locala, dupa ce a primit luni aprobarea preala-bi-la a BNR, fiind totodata membru in Comitetul de Directie si coordonator al departamentului Control Central al Riscurilor.

  • Cautati, dar greu de gasit: vorbitorii de poloneza, ceha, olandeza, suedeza sau germana

    "Vorbitorii de poloneza, ceha, olandeza, suedeza sau germana sunt cel mai greu de gasit pe piata muncii din Romania, situatia cea mai dificila fiind in cazul ultimei limbi straine, pentru care si cererea de personal este mare", a aratat Vladimir Sterescu, Country Manager al companiei americane CGS, cel mai mare furnizor de solutii de outsourcing din Romania.

  • James Hyslop (BERD): Romania ar trebui felicitata pentru stabilitatea sa economica pe care o putem constata

    Directorul Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) Romania, James Hyslop, a declarat presei, miercuri, la Targu Mures, ca din punctul de vedere al institutiei sale, avand in vedere perioada traversata de tara noastra, Romania ar trebui felicitata pentru stabilitatea economica de care da dovada.

  • TBI Bank a deschis doua noi filiale in tara

    Cea mai noua banca din Romania, TBI Bank, deschide doua noi sucursale in tara, la Iasi si Constanta. Extinderea corespunde planului de business anuntat la lansarea bancii, extindere care presupune deschiderea a inca doua sucursale in Bucuresti pana la sfarsitul anului.

  • FMI recunoaste 'esecuri notabile' in primul plan de salvare a Greciei

    Fondul Monetar International a recunoscut intr-un raport publicat miercuri ca primul plan de salvare a Greciei, din anul 2010, a inregistrat 'esecuri notabile' din cauza estimarilor prea optimiste privind cresterea economica si a dezacordurilor cu partenerii europeni in interiorul troicii (UE-BCE-FMI), admitand totodata ca au fost relaxate criteriile pe care institutia financiara internationala le are in vedere de obicei la acordarea de imprumuturi, consemneaza AFP.

  • Cum trebuie sa arate o banca locala pentru a gasi usi deschise la institutiile internationale?

    Bancile locale au in derulare mai multe linii de finantare contractate de la institutiile financiare - precum Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana de Investitii (BEI) sau International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii private a Bancii Mondiale -, dar sumele imprumutate de fiecare banca nu depasesc cateva zeci de milioane de euro.

  • Se pregatesc austriecii de la VIG de o fuziune Omniasig - Asirom?

    Omniasig si Asirom, detinute de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), ar urma sa fie integrat intr-o singura entitate dupa modelul fuziunii de anul trecut dintre vechea Omniasig si BCR Asigurari, dar nu este clar care dintre cele doua branduri va ramane pe piata, afirma surse din asigurari.

  • Ai 1.000 de lei. Cat cistigi daca ii pui la banca, la bursa sau in fonduri de investitii

    Variantele de plasament a 1.000 de lei pleaca de la depozitele bancare, unde se poate intampla sa vii cu bani de acasa, ca sa platesti banca, pentru ca ti-a tinut in siguranta banii. Si exista si variante care ajung la bursa si pe piete de instrumente speciale de mare risc, unde castigul poate dubla suma investita. Castigul va depinde intotdeauna de riscul asumat si de grija cu care se alege tinta de investitii.

  • Cat au castigat si cat au cheltuit romanii in 2012

    Veniturile totale medii lunare au reprezentat, in anul 2012, in termeni nominali, 2.475 lei pe gospodarie si 861,2 lei pe persoana, iar cheltuielile totale ale populatiei, au fost, in medie, de 2.244,5 lei lunar pe gospodarie (780,9 lei pe persoana) si au reprezentat 90,7% din nivelul veniturilor totale, conform rezultatelor anchetei bugetelor de familie, transmise de Institutul National de Statistica.

  • Cat vor pierde bancile din procesele colective pe clauze abuzive

    Bancile au calculat pierderi de circa 5 miliarde lei (peste 1,1 miliarde euro) din introducerea proceselor colective privind clauzele abuzive practicate in contractele de creditare din relatia cu populatia, studiul de impact fiind realizat de Banca Nationala a Romaniei, care a informat Guvernul.

  • Topul asiguratorilor in T1: Astra ramane pe prima pozitie

    Astra, Omniasig si Allianz-Tiriac continua sa domine piata asigurarilor generale, cu o cota de piata cumulata de 45% in primul trimestru, in timp ce Asirom si Generali au cazut pe locurile opt si respectiv noua si au lasat loc mai sus in clasament austriecilor de la Uniqa si companiilor Euroins si Carpatica, potrivit datelor UNSAR, asociatia a asiguratorilor locali.

  • Cursul BNR de joi a atins un nou maxim al anului

    Moneda nationala a continuata sa se deprecieze, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,4763 lei/euro, un nou maxim incepand cu 19 decembrie.