Arhiva » Noiembrie 2010 » 11 Noiembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 11 Noiembrie 2010 | 32 de inregistrari

  • Indicii Bursei de la Bucuresti au inchis sedinta de miercuri cu pierderi semnificative

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis pe rosu sedinta de tranzactionare de miercuri, cu scaderi cuprinse intre 1,22% si 3,02%, cele mai afectate fiind titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 15,88 milioane lei (3,71 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile Petrom (SNP), de 7,7 milioane lei, cotatia lor coborand cu 1,49%, la 0,33 lei/actiune.

  • Romania si Siria vor coopera in domeniul protectiei mediului

    Romania si Siria vor colabora in domeniul protectiei mediului pe probleme legate de legislatie, cercetare si management, inclusiv in directia utilizarii rationale a resurselor de apa, in conditiile in care tara araba este una arida, cu relief predominant deSertic.

  • Afacerile EuroIns Romania au crescut cu 13% in primele noua luni, la 247 milioane lei

    Asiguratorul EuroIns Romania a afisat prime brute subscrise de aproape 247 milioane lei pentru primele noua luni din acest an, in crestere cu 13% fata de acelasi interval din 2008, a anuntat miercuri compania. Cea mai semnificativa majorare, de 132%, a fost inregistrata de companie pe segmentul asigurarilor property.

  • CSSPP: Alegerea fondului de pensii private obligatorii se face in primele patru luni de la angajare

    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) recomanda tinerilor sa aleaga ei insisi un fond de pensii administrat privat, chiar in primele patru luni de la angajare, daca nu vor sa fie repartizati de un computer, in mod aleator, a declarat, miercuri, la o intalnire cu studentii Politehnicii din Bucuresti, Mircea Oancea, presedintele CSSPP.

  • Analistii financiar-bancari se asteapta la o scadere a economiei in T3, la 0,7%

    Membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) estimeaza, in medie,ca produsul intern brut (PIB) din trimestrul III al acestui an s-a redus cu 2,3% fata de perioada similara din 2009 si cu 0,7% fata de trimestrul precedent, a anuntat miercuri AAFBR.

  • New York Times: Reteta de a te imprieteni cu un roman

    In primul rand nu spune cat esti de surprins ca Bucurestiul e asa un oras placut, caci ti se va raspunde "Stim asta. Numai voi aveti impresia ca e undeva, pe Marte!". Apoi nu incepe cu glume despre Dracula, caci vei primi o replica plictista gen "Sugatorul de sange al lui Bram Stoker e cel mai putin interesant lucru la Romania!". Sau arunca la gunoi clisee ca "pe aici umbla carute trase de magari si tigani!".

  • Razboiul valutelor se muta la Summitul G 20

    Liderii tarilor din G20, care se reunesc astazi la summit-ul de la Seul, vor conveni asupra unei liste cu 20 de banci ale caror eventuale falimente ar da peste cap sistemul financiar mondial. Potrivit Financial Times, sefii de state si de guverne prezenti la reuniune le vor cere autoritatilor nationale sa monitorizeze cu atentie companiile din aceasta lista, care include nume cu greutate, de la Deutsche Bank, Citigroup si UBS la Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley, ING, Credit Suisse.

  • Mariri de salarii la Google pentru a nu pierde angajati

    Google va majora cu 10% salariile tuturor angajatilor, incepand cu anul viitor, pentru a limita plecarile acestora la companii concurente, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal. Google are 23.000 de angajati la nivel mondial.

  • Puterea si Opozitia se injura in Parlament. Cine pierde daca acordul cu FMI e pus in pericol

    Daca Parlamentul nu reuseste sa adopte, in cel mult sase saptamani, legea pensiilor, a salarizarii unitare si pe cea a bugetului, asa cum a cerut FMI, acordul cu Fondul ar putea fi pus in pericol. Primele urmari ar putea fi cresterea cursului si scumpirea creditelor luate atat de catre stat cat si de catre populatie de la bancheri.

  • Un apartament cu doua camere costa cat o garsoniera in 2008

    Un apartament de doua camere poate fi cumparat in prezent cu pretul cu care in 2008 putea fi achizitionata o garsoniera, conform unei analize a Kiwi Finance. "O familie de doua persoane, cu un venit de 660 de euro, fara alte datorii, poate accesa in prezent un credit ipotecar de 52.210 euro, cu rambursare in 30 de ani. Adaugand avansul de 25%, respectiva familie poate achizitiona un imobil cu o suprafata medie de 63 metri patrati cu 69.613 euro, la un pret de constructie de 1.100 euro pe metrul patrat", a declarat miercuri directorul general al Kiwi Finance, Anca Bidian.

  • Doua afaceri inca merg bine: medicamentele si mezelurile

    Fondurile de investitii care activeaza pe piata din Europa Centrala si de Sud-Est au adus, in primele noua luni ale acestui an, aproximativ 56 milioane de euro in Romania. Cea mai mare parte a investitiilor adica peste 22 de milioane de euro, au fost directionate catre sectorul medical si farmaceutic, in timp ce companiile care activeaza in domeniul productiei bunurilor de larg consum au ocupat locul al doilea ca grad de activitate. Sumele investite de fonduri in 2010 sunt la jumatate fata de perioada similara a anului a trecut.

  • Un alt "cel mai mare" mall in Bucuresti

    La finalizarea proiectului, centrul comercial si parcul de retail The Colosseum vor cuprinde 190.000 mp de spatii destinate comertului detailist, cu peste 480 magazine si 8.500 locuri de parcare. Centrul va fi construit pe o suprafata de 620.000 mp din zona soseaua Chitilei. Investitia pentru dezvoltarea intregului proiect va depasi 350 milioane de euro.

  • Croitoru: Potentialul de crestere economica pe termen scurt pentru Romania este de cel mult 1%

    "Pe termen lung, rata de crestere economica pentru Romania este estimata la 2-3%, potrivit unor estimari, dar pe termen scurt este undeva intre 0 si 1%", a mentionat Croitoru. Acesta a explicat ca daca pe termen scurt cresterea economica ar fi de 1,5%, iar daca reluarea se va realiza cu intrari de capital relativ mari, vor fi presiuni inflationiste si deteriorari ale deficitului de cont curent.

  • Noi tipuri de benzina si motorina la pompa. Ce masini vor fi afectate

    Incepand cu 1 ianuarie, soferii din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor beneficia de noi sortimente de benzina si motorina. Noul tip de benzina va contine pina la 10% etanol, fata de 5% in prezent iar noul tip de motorina va avea pana la 7% FAME (Fatty Acid Methyl Ester)-un tip de biodiesel, potrivit unei informari a Asociatiei Europene a Producatorilor de Automobile.

  • Casele de ajutor reciproc nu vor mai intra sub incidenta OUG 50

    Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a decis, miercuri, ca CAR-urilor sa nu li se aplice prevederile OUG 50, cu exceptia clauzelor referitoare la transparenta creditarii, amedament sustinut de catre presedintele comisiei, Viorel Stefan (PSD).

  • Rata somajului a scazut in octombrie la 7,08%, de la 7,35% in septembrie

    Rata somajului a scazut in luna octombrie la 7,08%, de la 7,35% in septembrie, numarul de someri fiind de 645.453 de persoane, cu 24.794 persoane mai putin decat in luna anterioara, a anuntat miercuri Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • Cartofii, ouale, uleiul si transportul feroviar s-au scumpit cel mai mult in octombrie

    Produsele nealimentare s-au scumpit in septembrie, in medie, cu 0,29%, cele mai mari cresteri de preturi fiind inregistrate la energia termica - 2,63%, carti, ziare, reviste - 0,86% si incaltaminte din piele - 0,63%. Preturile la ceasuri, aparate audio-video si articole sportive au scazut, in medie, cu 0,06%.

  • Bancile ar putea fi obligate sa dea explicatii clientilor, in scris, privind termenii din contracte

    Bancile ar putea fi obligate sa dea explicatii clientilor, in scris, privind termenii din contractele de credit, inainte de semnarea acestora, daca beneficiarii cer lamuriri in acest sens. Respectivul amendament a fost propus in forma initiala de deputatul social-democrat Mugurel Surupaceanu.

  • Falimentele a 22 de banci ar putea produce riscuri la nivel mondial. VEZI LISTA

    Sefii de state si de guverne ale tarilor din G20, care se reunesc joi la Seul, vor alcatui o lista cu 20 de banci, printre care Deutsche Bank, Citigroup si UBS, ale caror eventuale falimente ar putea avea repercursiuni asupra sistemului financiar mondial, anunta Mediafax.

  • Profilul clientului bancar: casatorit, 38 de ani, fara credite sau cel mult cu unul in refinantare

    Casatorit, doua salarii in familie, cel mult un copil in intretinere, fara credite sau macar unul pe care il refinanteaza si cu varsta cuprinsa intre 28 si 38 de ani este profilul clientului care a accesat un imprumut in 2010, potrivit unui studiu realizat de Kiwi Finance, cel mai mare jucator de pe piata romaneasca de brokeraj bancar.

  • Primele 3 banci cu profit au realizat 48% din castigul din sistem

    Primele trei banci din sistem dupa cota de piata calculata in functie de valoarea activelor gestionate au realizat 48% din profitul pe primele 9 luni din 2010 inregistrat de catre institutiile de credit profitabile, a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de joi incert

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis indecis sedinta de tranzactionare de joi, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa ce au avansat cu 0,58%.

  • Udrea: Primariile vor reabilita fatadele cladirilor si isi vor recupera banii de la proprietari chiar prin executare silita

    Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca autoritatile publice locale vor putea reabilita fatadele cladirilor private, cu fonduri proprii, urmand ca apoi sa recupereze banii de la proprietari, inclusiv prin executare silita.

  • Vasilescu: BNR va pastra unul sau doi angajati in directiile de supraveghere ale sucursalelor

    Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat joi ca in directiile de supraveghere din fiecare sucursala a bancii centrale vor ramane unul sau doi angajati in urma restructurarii activitatii, restul urmand sa fie orientati catre alte activitati.

  • Oprescu: Salariatii din Finante ar putea intra in greva generala in ziua asumarii legii salarizarii

    Presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat joi ca salariatii din Finante ar putea intra in greva generala in ziua in care Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea salarizarii, daca nu va fi rezolvata pana atunci problema stimulentelor.

  • Intesa Sanpaolo Bank intrerupe sambata sistemul de carduri si serviciul de internet banking

    Intesa Sanpaolo Bank va intrerupe sambata, intre orele 8:00 si 19:00, sistemul de carduri si serviciul de internet banking, pentru a efectua lucrari de intretinere si modernizare a sistemului informatic si de telecomunicatii al bancii, potrivit unui comunicat emis joi.

  • Basescu: Pana pe 31 decembrie, 26.000 de salariati trebuie sa paraseasca sistemul bugetar

    Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca pana pe 31 decembrie 26.000 de salariati trebuie sa paraseasca sistemul bugetar. Presedintele Basescu a explicat la conferinta "Parteneriat pentru Crestere Economica in 2011", organizata de Consiliul Investitorilor Straini ca unul din beneficiile acordului cu FMI este reforma ce se va face in administratie.

  • Basescu: A devenit aproape un sport national pentru firme angajarea la negru si neplata taxelor

    "Este si o chestiune de responsabilitate a patronatelor. Tot ce auzim astazi e lista mare de responsabilitati ale statului. Dar o lista cel putin egala este si cea a firmelor. Cati oameni ar trebui sa aiba statul ca sa diminueze evaziunea si munca la negru? Trebuie sa fie un parteneriat in solutionarea acestor probleme",

  • Basescu, catre bancheri: Ati devenit prea restrictivi. Deschideti punga macar pentru IMM-uri

    Prezent la Conferinta Parteneriat pentru Crestere Economica in 2011, presedintele Traian Basescu a dat o adevarata lectie de economie bancherilor. Dupa ce le-a atras atentia ca, in ciuda avertismentelor date de Guvernator, au exagerat cu creditele "cu buletinul", recuperarea banilor de la populatie fiind, in prezent, o reala problema, Basescu a cerut bancherilor sa deschida punga "macar pentru IMM-uri".

  • Strategia UniCredit este de accelerare la credite si frana la cheltuieli

    UniCredit Tiriac Bank a incheiat trimestrul al treilea cu un profit net de 67 mil. lei (aproape 16 mil. euro), in scadere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe noua luni, profitul net a insumat 215 mil. lei (52 mil. euro), scaderea fata de anul trecut atenuandu-se la 15% fata de 18% pe semestrul I.

  • Rata somajului a fost in octombrie de 7,08, numarul somerilor a scazut cu aproape 25.000

    Rata somajului a scazut in octombrie la 7,08%, de la 7,35% in luna anterioara, numarul total de someri ajungand la 645.794, cu aproape 25.000 mai putini decat in septembrie, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

  • BNR despre ideea de a taxa suplimentar bancile: Vom respecta decizia europeana

    Ideea de a taxa suplimentar bancile considerate responsabile pentru declansarea actualei crize mondiale, care se cristalizeaza in cancelariile europene, este privita cu detasare de prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, care se limiteaza la a spune ca Romania va respecta decizia europeana.