Arhiva » Octombrie 2010 » 15 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 15 Octombrie 2010 | 27 de inregistrari

  • Valeriu Tabara: Cei care anunta majorari de preturi vor ramane cu produsele in raft

    Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat joi ca este posibila o scadere a preturilor in aceasta perioada, iar comerciantii care anunta majorari de preturi vor ramane cu produsele in raft. "Daca anunta majorari de preturi, vor ramane cu produsele in raft. Nu sunt justificate cresterile de preturi. Eu cred ca se vor duce in jos chiar spre sarbatoarile de iarna", a mentionat Tabara.

  • OMV Petrom va scumpi benzina cu 6 bani/litru de vineri

    Compania OMV Petrom, controlata de Grupul OMV din Austria, va majora de vineri preturile de referinta la benzina cu 6 bani/litru, ca urmare a conditiilor de piata, a anuntat joi compania. Astfel, benzina Premium fara plumb 10 ppm va costa 4,58 lei/litru, benzina Top Premium fara plumb 99+ va fi 4,96 lei/litru, in timp ce sortimentul de benzina OMV Carrera 95 va costa 4,72 lei, iar OMV Carrera 100 va fi 5,38 lei/litru.

  • MTI vrea ca 10% din suma amenzilor ARR si RAR sa mearga la buget, restul la intretinerea drumurilor

    Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) lucreaza la un proiect prin care 10% din suma amenzilor aplicate de Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman sa mearga la bugetul de stat, iar restul de 90% sa fie alocat pentru intretinerea drumurilor, spun surse din minister.

  • Blejnar: Sistemul de colectare a impozitelor si taxelor trebuie regandit

    Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat joi ca sistemul de colectare a impozitelor si taxelor trebuie regandit si ca, pe exemplul Bulgariei, o parte din activitatea de incasare a debitelor ar putea fi externalizata.

  • Sorin Blejnar: Vom trece la procesul de restructurare a ANAF si a institutiilor din subordine

    Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat joi ca este necesar un proces de restructurare a agentiei si a institutiilor subordonate, urmand a se trece la desfiintarea unor administratii financiare din tara.

  • Angajatii din Finante au incheiat protestul si au parasit sediul ministerului

    Angajatii din Finante care au protestat, incepand de miercuri, la minister, nemultumiti de faptul ca nu si-au mai primit stimulentele salariale de doua luni, au decis sa incheie manifestarea si au parasit sediul institutiei, dupa ce ministrul Ialomitianu i-a anuntat ca stimulentele vor fi deblocate.

  • Ministrul Agriculturii: Relatia dintre banci si producatorii agricoli reprezinta prioritatea numarul 1

    Relatia dintre sistemul bancar si producatorii agricoli reprezinta prioritatea numarul 1 a agriculturii, dar si a mandatului meu, a declarat, joi, Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

  • Cel mai puternic laptop de business

    Sony Romania a lansat astazi noua gama de laptopuri Vaio business, iar printre noile modele se regaseste si Vaio Z, cel mai performant notebook de business de pe piata. VAIOZ13Z9 dispune de o serie de caracteristici care il fac unic in randul modelelor business de pe piata.

  • Cine a ratat intrarea in Top 300 Capital

    Putin, la prima vedere, dar mult, in fapt, daca ne amintim ca vorbim, totusi, de milioane de euro (si nu de lei), i-a despartit pe cateva zeci de milionari romani de pragul intrarii in editia din acest an a Top 300 Capital, care, oricum a coborat, pe fondul crizei, la 16-20 de milioane de euro, comparativ cu 20-24 de milioane de euro la cat a fost evaluat ultimul clasat in editia anterioara.

  • Casele traditionale pierd teren in fata celor in stil american

    Apetitul dezvoltatorilor pentru segmentul rezidential s-a redus drastic de vreme ce stocul de apartamente noi nevandute a crescut la 8.000 de unitati. Putinii dezvoltatorii care mai risca sa investeasca in acest sector s-au reorientat spre constructii al caror pret sa coboare la jumatate fata de ofertele existente pe piata.

  • MINISTRUL DE FINANTE ESTE IN PROCES CU EL INSUSI PENTRU STIMULENTE.

    Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, se judeca cu sine insusi intr-un proces intentat Ministerului Finantelor pe cand era director executiv adjunct al Directiei Finantelor Publice Brasov, pentru recuperarea unor sporuri salariale taiate de predecesorii sai in fruntea MF-ului.

  • De ce gandesc romanii in euro. Cum vrea BNR sa "topeasca" leul

    Desi fac platile in lei, romanii se raporteaza la euro, pentru ca "asa au fost formati sa gandeasca", dar si fortati de practica afisarii preturilor in moneda unica europeana la masini, telefonie si locuinte. In timp ce dealerii auto sustin ca nu au incotro, pentru ca autoturismele sunt cumparate la un anumit curs de schimb, analistii sunt de parere ca firmele transfera riscul valutar asupra clientilor.

  • Consiliul Concurentei: Penalitati nejustificate la rezilierea politelor de asigurare

    Consiliul Concurentei a luat in vizor noua "sectoare sensibile" ale economiei, respectiv energetic, transport feroviar, achizitii publice, agroalimentar, comunicatii electronice, preturi reglementate, retail, asigurari si gaze naturale. Romanii platesc penalitati nejustificate atunci cand reziliaza contractele de asigurare, reiese dintr-o analiza a Consiliului Concurentei.

  • In 2010, romanii au cumparat 2,5 milioane de vacante

    Chiar daca cererea de vacante a ramas neschimbata fata de anul trecut, agentiile au incasat mai putini bani, pentru ca romanii au ales preturile mai mici. In primele noua luni, agentiile au vandut 2,5 milioane de pachete de vacanta, la fel ca in aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce incasarile au scazut cu pana la 25%, a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

  • Hotelierii din Capitala au redus tarifele la jumatate fata de 2008

    Criza financiara a afectat puternic si industria hoteliera. La nivelul Capitalei, hotelierii au redus tarifele la jumatate fata de cele practicate in toamna anului 2008, iar pretul unei camere pentru o noapte de cazare a coborat sub 100 de euro, chiar si la unitatile de 5 stele.

  • Romanii din strainatate au trimis acasa doar 2,4 mld. € in opt luni

    Intre 2005 si 2008, transferurile au fost de patru ori mai mari decat intre 2001 si 2004 Remiterile muncitorilor romani care lucreaza in strainatate au atins in primele opt luni cea mai scazuta valoare comparativ cu perioadele similare din ultimii cinci ani, de numai 2,4 miliarde de euro.

  • Haos legislativ: Codul Fiscal a fost modificat de 47 de ori in cinci ani

    Guvernele care s-au succedat dupa anul 2005 au intervenit asupra Codului Fiscal de nu mai putin de 47 de ori prin legi, ordonante sau hotarari de gu-vern. Specialisti in consultanta fiscala spun ca agentii economici si-au pierdut increde-rea ca in Romania se pot derula afaceri pe termen lung, din cauza instabilitatii legisla-tive. De asemenea, investitorii prefera alte tari din cauza lipsei de facilitati.

  • BCR opreste temporar sistemul informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri

    Bucuresti, 15 octombrie 2010 - Banca Comerciala Romana (BCR) aduce la cunostinta clientilor sai ca va intrerupe functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri incepand de Vineri 15 octombrie a.c. ora 23.00, pana Sambata 16 octombrie a.c. ora 6.00 dimineata. Astfel, in intervalul orar mentionat mai sus nu vor putea fi efectuate operatiuni cu cardurile BCR iar reteaua de ATM-uri si POS-uri nu va fi functionala.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de vineri indecis

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis incert sedinta de tranzactionare de vineri, titlurile din sectorul energetic fiind singurele cu o evolutie mai pronuntata, dupa o crestere de 0,57%.

  • Cel mai bogat om din India a construit prima casa de un miliard de dolari din lume

    Un om de afaceri indian a construit cea mai scumpa casa din lume, evaluata la un miliard de dolari, care are trei heliporturi, propriul turn de control aerian, o parcare de sase etaje, o gradina verticala pe patru etaje, un cinematograf si 600 de angajati, relateaza Sydney Morning Herald.

  • Romania a avut in primele sapte luni al optulea deficit comercial ca marime din UE

    Deficitul comercial al Romaniei a crescut cu 0,3 miliarde euro in ianuarie-iulie 2010 fata de perioada similara din 2009, in conditiile in care importurile au crescut cu 20%, in timp ce exporturile au sporit cu 25% fata de nivelul din acelasi interval al lui 2009, arata Eurostat.

  • Rompetrol a scumpit benzina cu 6 bani/litru, de vineri

    Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat de vineri preturile de referinta la benzina cu 6 bani/litru, in timp ce preturile motorinelor raman neschimbate, potrivit site-ului companiei, downstream.ro. Astfel, benzina Efix 95 costa 4,74 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 5,4 lei/litru. Preturile motorinelor raman neschimbate. Motorina Efix Diesel costa 4,71 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,05 lei/litru.

  • Eurostat: Romania a avut in septembrie cea mai ridicata rata a inflatiei din UE

    Romania a avut in luna septembrie cea mai mare rata anuala a inflatiei din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, (7,7%), urmata de Grecia (5,7%) si Estonia (3,8%), in conditiile in care in zona euro rata anuala a inflatiei a crescut usor luna trecuta pana la 1,8% (de la 1,6% in august), iar in Uniunea Europeana a urcat la 2,2% de la 2% in august, conform unei estimari publicate de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

  • Moneda nationala se depreciaza vineri pana la un curs de referinta de 4,2779 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat vineri un curs de referinta de 4,2779 lei/euro, in crestere cu 0,03% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0372 lei/dolar. Cursul BNR de joi a fost de 4,2765 lei/euro.

  • Tranzactii cu pachete de titluri de stat in valoare de 34,5 milioane lei, la BVB, in doar 4 minute

    Doua pachete de titluri de stat cu scadenta in octombrie 2012 (B1012A) au fost transferate la BVB in decurs de numai 4 minute, prin doua operatiuni speciale, in valoare cumulata de 34,5 milioane lei (8 milioane euro), informeaza Mediafax Business.

  • Google anunta un profit in crestere cu 32% pentru T3

    Gigantul internet Google a anuntat pentru trimestrul trei un profit de 2,17 miliarde dolari, in crestere cu 32%, veniturile urcand de asemenea, cu 25%, la 7,28 miliarde dolari, conform Reuters. Rezultatele pozitive s-au datorat in principal performantelor pe segmentul de advertising. Anuntul a dus la o crestere a valorii actiunilor Goole cu 9%.

  • Piata romaneasca a automobilelor noi a scazut in primele noua luni cu 30%, al cincilea declin din UE

    Piata romaneasca a automobilelor noi a consemnat in perioada ianuarie-septembrie al cincilea declin ca marime din Uniunea Europeana (UE), de 29,7%, comparativ cu o scadere medie de 4,3% la nivel comunitar, potrivit Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) citata de Mediafax Business.