Arhiva » Octombrie 2010 » 19 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 19 Octombrie 2010 | 33 de inregistrari

  • Lucian Croitoru (BNR): Romania a devenit vulnerabila la orice factor extern

    Daca nu crestem competitivitatea si potentialul de crestere economica a Romaniei, vor veni tot mai multe IMM-uri din alte tari, a avertizat luni consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, prezent la conferinta 'Agenda Lisabona, mediul de afaceri si reglementari mai bune - contributia Romaniei'.

  • McDonald's Romania va investi 45 de milioane lei anul viitor si va deschide pana la 5 restaurante

    McDonald's Romania va investi anul viitor 45 de milioane lei (peste 10 milioane euro) in deschiderea a 3-5 restaurante noi, dar si in reamenajrea altor 3-5 restaurante din reteaua companiei, a declarat luni Agentiei NewsIn directorul general al McDonald's Romania, Karen Bishop.

  • Peste 140 de firme participa la Targul de Turism al Romaniei

    Peste 140 de firme, din 15 tari, vor participa la cea de a 24-a editie a Targului de Turism al Romaniei, manifestare expozitionala internationala ce se va derula in perioada 21 - 24 octombrie 2010, la Romexpo, potrivit unui comunicat al centrului expozitional.

  • Constructia termocentralei OMV Petrom, finantata de BERD, este in grafic

    Prima centrala privata de producere a energiei electrice din Romania, realizata cu ajutorul finantarii BERD, este in constructie, gata sa inceapa productia inainte de sfarsitul anului 2011, contribuind semnificativ la cerintele energetice ale tarii. Noua centrala electrica ultramoderna OMV Petrom este echipata cu o turbina cu gaz cu ciclu combinat de 860 MW si va fi construita la Brazi, la nord de Bucuresti. La finalizare, va furniza circa 8-9% din electricitatea produsa in Romania.

  • BRD intrerupe temporar sistemul informatic de carduri pentru lucrari de intretinere

    In vederea realizarii unor lucrari de mentenanta a sistemului informatic de carduri al BRD-Groupe Societe Generale, reteaua de ATM-uri si POS-uri a bancii va fi oprita din seara de marti, 19 octombrie 2010, ora 22 :55 pana in dimineata zilei de miercuri, 20 octombrie, la ora 07 :50. In acest interval orar, cardurile bancare emise de BRD - Groupe Societe Generale nu vor putea fi utilizate pentru plati la comercianti si retrageri de numerar, in Romania sau in strainatate.

  • Indicii BVB au inchis sedinta de luni cu pierderi usoare, doar SIF-urile au incheiat pe verde

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de tranzactionare de luni cu scaderi cuprinse intre 0,10% si 0,64%, titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) fiind singurele pe verde, cu un avans de 0,48%. Rulajul actiunilor listate la BVB a fost de 8,66 milioane lei (2,02 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Moldova (SIF2), de 1,97 milioane lei, cotatia lor urcand cu 1,59%, la 1,28 lei/actiune.

  • Sorin Blejnar (ANAF): nu voi acorda stimulente mai mari de 1,5 salarii de baza pe angajat

    Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a anuntat luni ca nu va acorda stimulente mai mari de 1,5 salarii de baza pe angajat, in conditiile in care legea prevede stimulente pana la cel mult trei salarii de baza. "Legea prevede azi posibilitatea acordarii stimulentelor de la zero la trei salarii de baza. Eu le sugerez tuturor ca nu voi acorda sume mai mari de 1,5 salarii de baza pe angajat. Cel mai performant angajat trebuie sa ia 1,5, iar cel mai slab zero", a declarat, luni seara, presedintele ANAF.

  • Basescu si reprezentantii BERD au vorbit de finantarea proiectelor care beneficiaza de bani europeni

    Presedintele Traian Basescu a discutat luni cu reprezentanti ai Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare despre faptul ca "parteneriatul de succes" dintre Romania si BERD merita consolidat prin finantarea cu prioritate a proiectelor care beneficiaza de fonduri europene.

  • Italia. UniCredit va concedia cateva mii de angajati

    Banca italiana UniCredit a ajuns la un acord cu sindicatele pentru disponibilizarea catorva mii de angajati din Italia, punand capat unor dispute indelungate privind eficientizarea operatiunilor grupului de pe piata autohtona, transmite Reuters

  • Atentie! Primesti amenda daca nu ai cauciucuri de iarna la masina!

    Ori va luati anvelope de iarna, de la 1 noiembrie, ori platiti amenzi usturatoare. Ministerul transporturilor le-a pus gand rau celor care pornesc la drum pe zapada, derapeaza si blocheaza soselele. Vor fi pusi sa plateasca taxe usturatoare pentru tractarea de urgenta si penalitati pentru timpul in care i-au blocat si pe altii. Deocamdata, proiectul se refera doar la transportatorii de marfa si de persoane, dar ar putea fi extins si la autoturismele personale.

  • Unicredit Tiriac: Nivelul creditelor neperformante va ajunge la 20% in acest an

    Nivelul creditelor neperformante, adica cu intarzieri la plata de peste 90 de zile, va ajunge in acest an la 20% din totalul imprumuturilor, a spus Zoltan Major, vicepresedinte al UniCredit Tiriac Bank citat de MEDIAFAX.

  • Doua Aro noi au fost inmatriculate, la cinci ani de la oprirea productiei

    Doua masini noi Aro au fost inmatriculate in iunie si septembrie, la cinci ani de la oprirea productiei uzinei din Campulung Muscel si la trei ani de la inscrierea in circulatie a ultimelor modele ale marcii, potrivit datelor Directiei Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

  • Refinantare a creditelor, cu comisioane reduse prin Garanti Bank

    GE Garanti Bank a lansat o oferta promotionala pentru refinantarea oricarui tip de credit, in orice moneda. Pentru creditele imobiliare si creditele pentru nevoi personale cu garantii reale acordate pana la data de 31 decembrie in euro, comisionul de analiza a dosarului este zero, indiferent de moneda in care acestea au fost acordate.

  • Case mobilate la pret de case goale

    Tot mai multi vanzatori particulari aleg sa-si vanda casele cu tot ce exista in ele, in speranta identificarii cat mai rapide a unui client. Locuintele mobilate si utilate au ajuns aproape la aceleasi preturi cu cele fara dotari. Mai ales in cartierele periferice ale oraselor mari.Pe timp de criza gasirea unui client atunci cand ai de vanzare o proprietate imobiliara se poate dovedi un adevarat noroc.

  • Dolce&Gabbana, frauda de 1,2 miliarde de dolari

    Autoritatile italiene au acuzat casa de moda Dolce&Gabbana ca nu a declarat venituri de aproximativ 1,2 miliarde de dolari, informeaza AFP. Acestea au finalizat ancheta indreptata asupra fondatorilor Domenico Dolce si Stefano Gabbana, insa nu au formulat inca invinuirile oficiale.

  • Boc vrea sa reduca cotele pe salarii

    Guvernantii romani asteapta delegatia FMI cu propuneri care de care mai promitatoare si mai populiste. Cresterea salariului lunar minim pe economie de la 600 de lei la 730 de lei, scaderea cotei unice de impozitare de la 16% la 12% si reducerea contributiilor de asigurari sociale de la 44% la 41% sunt masurile pe care Guvernul Boc le pune pe masa la negocierile cu Fondul, pentru anul 2011.

  • BNR a atras 1 mld. lei din piata interbancara

    BNR a organizat o licitatie de tip depo, prin intermediul careia a sterilizat un miliard de lei din piata interbancara, pentru o saptamana, desi bancile erau dispuse sa plaseze opt miliarde de lei la banca centrala, la o dobanda de 6,25%, egala cu rata dobanzii de politica monetara.

  • Datoria publica a Romaniei ar putea ajunge la 45% din PIB in 2015

    Sumele imprumutate de guvernanti pentru finantarea deficitului buge tar vor determina o crestere de pana la 45% din PIB a nivelului datoriilor Romaniei, estimeaza agentia de rating Standard&Poor's. Cel mai rau scenariu pentru tara noastra arata ca gradul de indatorare va depasi de cinci ori PIB in 2050, in timp ce evolutia cea mai favorabila este in cazul in care bugetul se va echilibra in 2016

  • Pretul carburantilor, in continua crestere. De la anul, noi scumpiri in Romania

    Ultimul val de scumpiri a lovit la sfarsitul saptamanii trecute cand benzina s-a ales cu sase bani pe litru, iar pretul final a sarit de 4,7 lei. Motorina s-a ales cu o scumpire si mai mare dupa ce pretul a trecut de 5 lei. Si scumpirile nu se opresc aici. De anul viitor vor fi si mai mari.

  • Peste o treime din romani asteapta un an pana isi gasesc job, triplu fata de 2009!

    Unul din trei romani care isi cauta un job petrec peste un an pana la gasirea unui loc de munca. Procentul este triplu fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand doar 12% dintre romani se angajau dupa mai mult de un an de cautari, arata datele unui sondaj Myjob.

  • Dumitru (Raiffeisen):IMM-urile isi cosmetizeaza rezultatele, insa le cresc costurile de finantare

    Economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, a declarat luni ca IMM-urilie incearca sa-si "cosmetizeze" rezultatele financiare pentru a obtine beneficii fiscale, dar ca acest lucru duce la crestere costurilor de finantare, pentru ca standardele de creditare devin mai dure.

  • Marjele de dobanzi in crestere: relansarea creditarii se amana

    Dupa cresterile-record din 2009, diferentele dintre dobanzile la creditele si depozitele popula ti ei tind sa revina la nivelurile ante-rioare crizei financiare. Ana listii considera insa ca neincrederea con sumatorilor, alimentata de spectrul soma jului si al diminuarii veniturilor, nu va face posibila o reluare substantiala a credi ta rii mai devreme de a doua jumatate a lui 2011.

  • Un jurnalist al Reuters si-a pierdut locul de munca pentru ca nu a respectat regulile privind tranzactiile bursiere

    Un jurnalist al Reuters a fost nevoit sa-si dea demisia, pentru ca nu a respectat codul de conduita al Thomson Reuters privind tranzactiile cu actiuni. Reprezentantii companiei au deschis o ancheta si verifica in prezent si alti editorialisti, informeaza Mediafax.

  • Clientii au acces online non-stop la consultanti Citibank Romania

    Vizitatorii online pot accesa banner-ul disponibil pe o serie de pagini web specializate, dar si pe website-ul Citibank Romania pentru a initia o conversatie cu consultantii bancii. Aplicatia de chat de pe site poate fi accesata prin completarea unui formular cu informatii de baza precum numele, adresa de e-mail si numarul de telefon. In continuare, utilizatorul este conectat cu specialistii disponibili, care sunt notificati in legatura cu fiecare discutie initiata.

  • Banca Comerciala Carpatica intrerupe functionarea cardurilor o ora pe 20 octombrie

    Avand in vedere implementarea de noii solutii de comunicatii, Banca Comerciala Carpatica (BCC) va intrerupe, miercuri, 20 octombrie 2010, intre orele 18:00 - 19:00, functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri. Astfel, in acest interval orar, clientii nu vor putea efectua tranzactii cu cardurile emise de BCC, atat la bancomat, cat si la comercianti.

  • Libra Bank lanseaza Acces Investigator, un instrument online de investigare financiara a companiilor

    Libra Bank este prima banca din Romania care ofera clientilor sai companii un serviciu prin care acestia au acces direct si in timp real la informatii financiare relevante despre partenerii lor de afaceri, pentru a putea lua astfel deciziile de afaceri, pe baza unor informatii documentate, ceea ce confera un element de siguranta in climatul economic actual caracterizat prin incertitudine.

  • Leul se depreciaza marti pana la un curs de referinta de 4,2940 lei/euro

    Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat marti un curs de referinta de 4,2940 lei/euro, in crestere cu 0,31% fata de sedinta precedenta, in vreme ce dolarul american a castigat teren in raport cu moneda nationala, ajungand la 3,0817 lei/dolar. Cursul BNR de luni a fost de 4,2807 lei/euro.

  • Conducerea Senatului discuta la ora 16.00 cu reprezentanti BNR pe tema pietei serviciilor financiare

    Membrii Biroului Permanent al Senatului si senatori din Comsia de buget-finante, Economica si Juridica se intalnesc marti de la ora 16 cu reprezentanti ai BNR, Consiliului Concurentei, Asociatiei Romane a Bancilor si ANPC pentru a analiza arhitectura de reglementare a pietei serviciilor financiare.

  • Bancile vor dicta preturile pe piata imobiliara

    Pe viitor se asteapta preluarea de catre banci a catorva mii de case si apartamente , ceea ce ar putea duce chiar la blocarea tranzactiilor. In lipsa unor strategii adecvate, procesul de vanzare va fi greoi. Aproximativ 1.000 de locuinte se afla in prezent in procedura de executare silita, mai mult de jumatate din acestea fiind in portofoliul a sapte banci, cele mai active pe piata creditelor imobiliare si ipotecare.

  • Bancile incep sa cumpere mall-uri

    Aproape toate mall-urile din Romania sunt de vanzare, chiar daca acest lucru nu e afirmat explicit de proprietari. "Cei mai multi proprietari de mall-uri platesc tot mai greu ratele la banci pentru imprumuturile facute. Acestia ar scapa cu drag de mall-uri pentru ca au mare nevoie de cash, lasa la pret, dar mai trebuie sa lase si bancile finantatoare", a declarat Vlad Dragoescu, In vest ment Manager al Equest Invest ments, care opereaza Vitantis. "

  • Banca Romaneasca introduce cardurile cu CIP

    Banca Romaneasca a introdus emiterea de carduri prevazutecu CIP, atat sub sigla VISA, cat si MasterCard. Introducerea cardului cu CIP vine sa imbunatateasca siguranta tranzactiilor efectuate prin intermediul cardului, ca si instrument de plata. " Banca Romaneasca a ini tiat in 2009 un amplu proces de imbunatatire a sistemului informatic, astfel incat pe noua infrastructur a creata sa putem oferi clientilor nostri produse si servicii competitive.

  • Asirom recruteaza 100 de agenti de vanzari pana la finalul anului

    Asirom, parte a Vienna insurance Group, intentioneaza sa isi extinda reteaua din Bucuresti cu pana la zece sucursale si circa 100 de agenti pana la sfarsitul anului, a anuntat compania. In prezent, Asirom are prezent 250 de agenti de asigurare pentru Bucuresti. Initiativa face parte dintr-un proiect pilot al companiei, care se va extinde si la nivel national

  • Top 50 cele mai admirate tari. Romania, in treimea inferioara

    Statele Unite ale Americii (SUA) isi mentin primul loc intr-o ierarhie a celor mai admirate 50 de tari la nivel global realizat de GfK Roper Public Affairs & Corporate Communications, pe baza unui indice al marcilor de tara. Romania este prezenta in a doua jumatate a topului.