Arhiva » Octombrie 2010 » 22 Octombrie 2010

Toate stirile publicate in data de 22 Octombrie 2010 | 29 de inregistrari

  • Viorel Stefan spune ca programul de guvernare al PSD ar aduce un plus la buget de 5% din PIB

    Presedintele Comisiei de buget-finante, deputatul PSD Viorel Stefan, a declarat joi ca programul de guvernare al PSD adoptat in congres ar aduce un surplus de 5% din PIB la bugetul de stat, contrazicand astfel afirmatiile liderului PDL, Adriean Videanu, care aprecia un deficit suplimentar de 10%.

  • Ministerul de Finante a atras 200 milioane lei prin titluri la cinci ani,la un randament mediu de 7%

    Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut joi obligatiuni de tip benchmark scadente la cinci ani in valoare de 200 milioane lei (46,37 milioane euro), la un randament mediu de 7% pe an, potrivit Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 300 milioane de lei. Bancile au depus cereri de cumparare de peste 619 milioane lei.

  • Tranzactiile de comert electronic procesate de RomCard au crescut cu 91,5% in primele noua luni

    RomCard a procesat, in primele noua luni din acest an, 1,7 milioane de tranzactii de comert electronic, in crestere cu 91,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a caror valoare se ridica la peste 100 milioane euro, potrivit Nocash.

  • Sapte firme romanesti participa la un targ IT in Dubai, intr-un pavilion organizat de Min. Economiei

    Sapte firme romanesti din domeniul IT participa la cea de-a 30-a editie a targului international Gitex Dubai 2010, in perioada 17-21 octombrie, la Dubai, Emiratele Arabe Unite, potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul roman al Economiei.

  • Indicii BVB au avansat usor la finalul sedintei de joi, titlurile energetice erau singurele pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis sedinta de tranzactionare de joi cu cresteri modeste, titlurile din sectorul energetic fiind singurele pe rosu, dupa ce au pierdut 0,19%. Rulajul actiunilor listate la BVB era de 8,90 milioane lei (2,06 milioane euro) la finalul sedintei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile SIF Moldova (SIF2), de 1,28 milioane lei, cotatia lor stagnand la 1,27 lei/actiune.

  • Tanasescu: Noul acord cu FMI va fi finalizat cel mai probabil la inceputul lui 2011

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat joi ca noul acord, de tip preventiv, cu Fondul, care va insemna o linie de credit pusa la dispozitia Romaniei in cazul unor socuri externe, va fi incheiat cel mai probabil la inceputul anului viitor, pe o suma mult mai mica.

  • Jeffrey Franks: Tinta de deficit bugetar pentru 2011 este de 4,4% si nu se va schimba

    Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat joi la iesirea din sediul Ministerului de Finante ca deficitul bugetar convenit pentru 2011 este de 4,4% si ca acesta nu se va schimba. El a spus si ca oficialii inca se uita la calculele pentru arierate si ca nu vrea sa dea informatii despre acest lucru.

  • Executia bugetului pana la finele lui 2010 si salariul minim pe economie, analizate de autoritati si reprezentantii FMI

    Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, a declarat, joi, ca discutiile de la Ministerul de Finante s-au bazat pe punctele existente ale acordului cu FMI si CE, pe tintele la 30 septembrie, dar si pe executia bugetului pana la finele lui 2010.

  • PDL nu mai stie pe unde sa scoata TVA-ul redus

    Haos dupa "greseala" scaderii TVA: PDL vrea sa abroge legea, Botis spune ca guvernul trebuie sa o aplice, Fruzaverde - ca e singurul lucru bun facut de parlament. Ialomitianu si Botis au fost prinsi pe picior gresit. La guvern se opun scaderii TVA si neimpozitarii pensiilor, in parlament le voteaza.

  • Cum va acoperi Emil Boc gaurile din buget create de reducerea TVA la alimente?

    Parlamentarii puterii au votat ''din greseala" reducerea TVA la alimente la 5% si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei. Acum, fie Guvernul, fie presedintele Traian Basescu ar putea bloca aplicarea legii. Parlamentarii puterii au votat ''din greseala" reducerea TVA la alimente la 5% si neimpozitarea pensiilor mai mici de 200 de lei. Acum, fie Guvernul, fie presedintele Traian Basescu ar putea bloca aplicarea legii.

  • Un sfert din tigarile de pe piata romaneasca sunt de contrabanda

    Un studiu realizat de compania de cercetare "Novel" arata ca un sfert dintre tigarile fumate de romani sunt de contrabanda. Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.500 de persoane intervievate, cu varste cuprinse intre 18 si 64 de ani. Țigarile confiscate sunt impachetate Si apoi trimise la producatorii legali, care le toaca marunt, dupa care le arunca la groapa de gunoi.

  • Chinezii cauta capete de pod pentru investitii in Romania

    Mai multe companii chineze se pregatesc sa intre pe piata romaneasca nu doar cu exporturi, ci si cu investitii pe piata materi-a-lelor de constructii, in agricultura sau in lucrari de infrastructura. Jinxia Yao, Fei Xing Feng si Luo Youngquan sunt trei dintre oamenii de afaceri care au venit pentru prima data in tara noastra, in cadrul unei misiuni economice, in dorinta de a incepe un business pe meleagurile romanesti.

  • Ministrii de Finante din UE ne cer sa compensam eliminarea impozitului minim

    Ministrii de Finante din Uniunea Europeana (UE) au cerut Romaniei, marti, in cadrul Consiliului Ecofin, sa introduca masuri care sa compenseze eliminarea impozitului minim, precum si adoptarea rapida a legii pensiilor, informeaza Ministerul Finantelor Publice (MFP). Restaurantele se regasesc pe lista scurta a firmelor care, de anul viitor, vor fi obligate sa achite un impozit forfetar.

  • 12 masuri simple pentru crearea a 250.00 de locuri de munca

    Romania are peste 670.000 de someri inregistrati official. Pentru o parte dintre acestia, respective 250.000 de persoane, ar putea fi create locuri de munca in urmatorii 5 ani, daca statul ar aplica un set de 12 masuri prioritare. Romania are peste 670.000 de someri inregistrati official. Pentru o parte dintre acestia, respective 250.000 de persoane, ar putea fi create locuri de munca in urmatorii 5 ani.

  • Euribor, la maximul ultimului an. Cu cat ar putea creste ratele la creditele in euro

    Indicatorul bancar de care sunt legate dobanzile creditelor in euro luate de romani isi continua trendul de apreciere. Euribor a atins nivelul de 1,025%. Avansul acestui indicator este urmarit cu interes de romanii care au contractat credite in moneda europeana. Dobanda pe care ei o platesc este compusa din Euribor, la care se adauga marja de castig a bancii.

  • Ce vinde Fiscul. Vezi aici lista obiectelor pe care le-ai putea cumpara mai ieftin de la ANAF

    Multe sedii ale administratiilor fiscale s-au transformat in urma executarilor silite in magazine de chilipiruri. Doritorii trebuie sa achite o taxa de participare de 10% din pretul de pornire si sa aiba o copie dupa actul de identitate. oate aceste produse sunt puse la vanzare de catre Fisc la sediile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) din tara.

  • Romania, pe locul 7 in topul statelor pregatite pentru serviciile viitorului prin internet

    Romania se claseaza pe locul sapte in lume cand vine vorba despre capacitatea sistemului informatic de internet de a permite implementarea "serviciilor viitorului", cum ar fi televiziunea prin internet sau comunicatiile video de calitate ridicata, conform unui studiu al Said Business School, din cadrul Universitatii Oxford, efectuat la solicitarea Cisco.

  • Creditul cu buletinul, in continuare profitabil

    Compania de credite de consum Provi-dent Financial Romania(PFR) anunta un profit, in primele noua luni, de 400.000 lire sterline (echivalentul a 455.200 de euro). Asta dupa ce anul trecut firma britanica raporta pierderi de peste 3 milioane de euro pe piata autohtona.

  • Eureko in Romania continua programul national: Dincolo de business: despre oameni, despre incredere

    Programul Eureko se va derula in cele mai importante orase din tara si vizeaza atat studentii cat si oamenii de afaceri Timisoara este cel de-al patrulea oras in care este prezentat programul Eureko

  • Dacia Sandero serie limitata Orange: un nou look pentru un campion de vanzari

    Lider in clasamentul vanzarilor din Romania in categoria sa, modelul Dacia Sandero beneficiaza, din aceasta toamna, de o noua serie limitata, cu un look modern si distinctiv si un pachet de echipamente axat pe conectivitate.

  • ANUNT ATE BANK

    Dl. Theodoros Pantalakis, Guvernatorul ATE Bank Group, a avut recent o intalnire cu Ministrul de Finante al Greciei, Dl. George Papaconstantinou, in urma careia s-a luat decizia maririi capitalului social al Grupului, sub conditia unei aprobari din partea FMI si a UE.

  • Credite fara secrete, de la Banca Transilvania

    Banca Transilvania stimuleaza creditarea persoanelor fizice venind cu produse accesibile, transparente si dobanzi scazute. In cazul creditului Practic BT, de exemplu, dobanzile sunt mai mici cu un punct procentual, din aceasta saptamana. Practic BT este chiar produsul-vedeta in aceasta perioada, Banca Transilvania deruland o campanie atractiva pentru clienti.

  • Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de vineri pe rosu

    Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au deschis pe rosu sedinta de tranzactionare de vineri, cu pierderi cuprinse intre 0,01% si 0,49%, cele mai afectate fiind titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF). Rulajul actiunilor listate la BVB era de 749.443 lei (173.779 euro) in jurul orei 11.10. Cea mai mare lichiditate a fost atrasa de titlurile BRD SocGen (BRD), de 170.232 lei, cotatia lor stagnand la 12,3 lei/actiune.

  • Aproape o mie de angajati de la santierul naval din Mangalia participa la un miting de protest

    Aproape o mie de angajati de la santierul naval din Mangalia participa, vineri dimineata, la un miting de protest, cerand majorari salariale si renegocierea contractului colectiv de munca. Angajatii santierului naval spun ca solicita majorari salariale pentru ca sunt pusi sa munceasca din ce in ce mai mult. De asemenea, ei cer renegocierea contractului de munca si acordarea unui spor de fidelitate.

  • Teodor Baconschi pentru Wall Street Journal: Fara austeritate nu mai putem tine pasul

    Tarile membre UE trebuie sa isi continue planurile de reducere a cheltuielilor bugetare in pofida lipsei de popularitate a acestor masuri, altfel continentul risca sa piarda intr-o economie globala competitiva, a declarat ministrul roman de Externe intr-un interviu acordat Wall Street Journal, scrie Mediafax Business.

  • Strategii de business IKEA: Pe romani i-a atras cu chiftelute suedeze, pe chinezi ii lasa sa traga un pui de somn la amiaza

    Daca mergi la un magazin IKEA din Beijing la amiaza vei intalni zeci de parinti cu copii in brate care cauta patuturi potrivite. Nu ca sa le cumpere ci pentru a-si culca copii pentru amiaza acolo. Sambata dupa-amiaza e cea mai proasta zi daca vrei sa-si iei mobila. Fiecare pat din magazinul de 43.000 de metri patrati este ocupat de oameni care trag un pui de somn sub asternuturi.

  • Investitorii n-au scapat de mersul la Fisc, desi Finantele vor sa modifice iar impozitul pe Bursa

    Autoritatea Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat joi declaratia pe care investitorii de pe Bursa trebuie sa o completeze pentru stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala pe castigurile obtinute la bursa.

  • De ce a fost rau cand a fost majorata TVA si nu este bine cand ar urma sa fie micsorata?

    Decizia, indiferent cat de controversata, a Camerei Deputatilor de a reduce TVA de la 24% la 5% pentru alimentele de baza (paine, lapte, ulei vegetal, zahar) a fost taxata de unii analisti, o data pentru ca ar diminua veniturile bugetare si a doua oara pentru ca nu ar conduce la scaderea automata a preturilor. Care este explicatia?

  • S-a dat startul la angajari! Astazi si maine iti poti gasi job la Angajatori de Top!

    Daca tocmai ai terminat facultatea si esti in cautarea unui loc de munca sau daca vrei sa-ti schimbi jobul si sa te angajezi intr-o multinationala, astazi si maine, ai posibilitatea sa consulti oferta de posturi vacante din marile companii care activeaza in Romania, sa intri in contact cu resprezentantii acestora sau chiar sa te angajezi. In aceste doua zile are loc, la Sala Palatului din Bucuresti, targul de cariera Angajatori de Top, unde 75 de companii scot la concurs 1.650 de locuri de munca, atat pentru tineri absolventi, cat si pentru specialisti cu experienta.