Arhiva » Septembrie 2010 » 23 Septembrie 2010

Toate stirile publicate in data de 23 Septembrie 2010 | 28 de inregistrari

  • Mitingul din Piata Victoriei s-a incheiat mai devreme decat era programat

    Mitingul sindical desfasurat miercuri in Piata Victoriei din Capitala si soldat cu incidente intre manifestanti si fortele de ordine s-a incheiat in jurul orei 16.30, desi fusese programat sa dureze pana la ora 19.00. Protestul, organizat de CNSLR Fratia, s-a incheiat cu doua ore si jumatate mai devreme din pricina oboselii participantilor - majoritatea veniti dimineata din tara, de la sute de kilometri distanta, dar si a incidentelor consumate in jurul orei 15.40.

  • CNVM a aprobat numirea lui Valentin Ionescu ca director general al BVB

    Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat miercuri numirea lui Valentin Ionescu in calitate de director general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), mandatul acestuia urmand sa intre in vigoare din data de 27 septembrie, potrivit unui comunicat emis de Bursa.

  • Holcim: Piata cimentului va scadea cu 15-20% in acest an, trend care va continua in 2011

    Piata cimentului va scadea cu 15-20% in acest an, declin care se va mentine si in 2011, insa evolutia va depinde si de conditiile meteo in iarna care va veni, a declarat miercuri CEO Holcim Romania, Markus Wirth. In prezent, piata romaneasca de ciment este dominata de trei mari producatori, Lafarge (Franta), HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

  • Emil Boc: Impozitul minim va fi inlocuit cu cel forfetar

    Prim-ministrul Emil Boc a subliniat, miercuri, ca l-a mandatat pe ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, sa inlocuiasca actuala formula a impozitului minim pentru firme cu un impozit forfetar, aplicabil doar in domeniile expuse la evaziune fiscala.

  • Presedintele Basescu nu exclude posibilitatea unei amanari a aderarii Romaniei la moneda euro (AFP)

    Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, ca nu exclude posibilitatea unei amanari cu unul sau doi ani a aderarii Romaniei la euro, prevazute pentru 1 ianuarie 2015, informeaza AFP. Acestia remarca faptul ca, pana in prezent, autoritatile romane au mentinut fara rezerve aceasta data tinta pentru intrarea in zona euro.

  • Patru premiere mondiale marca Chevrolet, la Salonul Auto de la Paris

    Chevrolet, cea mai puternica marca a grupului General Motors /GM/, vine in cadrul Salonului Auto de la Paris cu patru premiere mondiale, punctele de atractie fiind noul model Orlando, precum si autovehiculul electric Volt. Potrivit unui comunicat de presa al Chevrolet Romania, tot la Paris, constructorul american va dezvalui versiunile restilizate ale modelelor Aveo si Captiva, dar si varianta hatchback a inovatorului Cruze.

  • Bitdefender a scos pe piata editia solutiilor de securitate 2011

    Creatorul de solutii anti-malware BitDefender a lansat astazi editia de suite de securitate 2011. Versiunea in lumba romana aduce o serie de noutati in comparatie cu cea din 2010, una dintre acestea fiind aplicatia pentru controlu parental. Creatorul de solutii anti-malware BitDefender a lansat astazi editia de suite de securitate 2011. Versiunea in lumba romana aduce o serie de noutati in comparatie cu cea din 2010, una dintre acestea fiind aplicatia pentru controlu parental.

  • Peste 11.000 de falimente in doar 6 luni. Vezi unde au avut loc

    La sfarsitul primelor sase luni ale acestui an 11.221 de companii din Romania se aflau in diverse stadii de insolventa. Astfel, 6.255 de firme se regaseau in procedura generala de insolventa, 2.235 in procedura simplificata de insolventa, 2.717 in faliment si 14 in reorganizare judiciara. Aceasta cifra reprezinta o crestere de ~7.5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se inregistrau 10.435 de dosare de insolventa, se arata intr-un studiu Coface.

  • Gigantii imobiliari din umbra: CFR, Romtelecom si Posta

    Surprinzator, companiile cu cele mai mari portofolii imobiliare din Romania nu au ca principal obiect de activitate acest domeniu. Unele dintre cele mai importante surse de spatii comerciale (birouri, retail, depozite) sunt companii precum CFR, Romtelecom si, mai nou, Posta Romana.

  • Lazea(BNR): Romania are nevoie de o rata de crestere sustenabila, care lasa loc autofinantarii

    Romania are nevoie de o rata de crestere sustenabila a PIB-ului, nu neaparat de crestere ambitioasa, ci o rata de crestere care lasa loc autofinantarii si nu indatorarii progresive, a declarat Valentin Lazea, economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • ANPC: Bancile care mai au contracte cu prevederi contrare OUG 50/2010 vor fi sanctionate

    "Creditorul nu se poate prevala de acceptarea tacita pentru acele clauze din actele aditionale care nu au legatura cu alinierea contractului la OUG 50/2010. Nu aveti, conform OUG 50/2010, un termen limita de contestare a actelor aditionale, dar e preferabil sa o faceti cat mai repede, imediat ce banca incearca sa le puna in aplicare", arata ANPC.

  • Pregatiti-va de scumpiri!

    FNSIA: Painea se va scumpi cu 30%, uleiul cu 15%, pretul legumelor si fructelor va creste cu 20%, iar lactatele cu pana la 8%. Materiile prime insuficiente, majorarea TVA, precum si lipsa unor masuri de sustinere a sectorului alimentar vor aduce un val de scumpiri. In plus, exista o criza a produselor agricole la nivel mondial, iar preturile internationale au crescut.

  • Seful Raiffeisen Romania: Sunt total de acord ca ar trebui sa avem un credit mai ieftin in Romania

    Solutia pentru o creditare mai ieftina in Romania este scaderea costului riscului, principalul accelerator al costurilor creditarii, pentru ca scaderea activitatii econonice a generat o deterioare rapida a calitatii portofoliilor bancare, este de parere Steven van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank Romania.

  • Dealerii Dacia, Renault si Nissan vor vinde asigurari personalizate incepand cu luna octobrie

    Partenerii grupului Renault vor vinde asigurari personalizate incepand cu luna octombrie, primul serviciu de acest fel din Romania, in urma unui asocieri de cobrokeraj dintre RCI Banque, compania de profil Marsh si trei asiguratori, au declarat pentru Mediafax surse apropiate parteneriatului.

  • Noua ordine valutara: euro se razbuna pe dolar

    Dupa ce, in ultimii doi ani, euro a fost asociat cu riscul, iar dolarul - cu certitudinea, acum rolurile se inverseaza. Euro a castigat 6% in fata dolarului in mai putin de doua saptamani, cea mai urmarita paritate valutara din lume ajungand ieri la 1,34 de dolari pentru un euro. n tot acest timp, moneda europeana a fost imuna la vestile proaste, dar s-a intarit de fiecare data cand ele s-au dezmintit.

  • Ilie Serbanescu: Statul roman e in faliment

    In urmatorii doi ani, dupa ce vor fi impozitate si pensiile, se va inceta restructurarea pentru ca nu se va mai avea ce sa se ceara statului. Cui vom mai cere sa se restructureze? Am indoieli ca se va misca ceva. E posibil sa iesim din recesiune, nu din criza. Criza este intrinseca modelului economic si modelul economic de care vorbeam, cu consum fara productie si masini fara sosele, este si el intrinsec.

  • Van Groningen: Marja bancii ar trebui sa contina si componenta de risc de tara

    "Ordonanta 50/2010 obliga bancile sa foloseasca doar EURIBOR plus o marja, insa 70% din credite sunt in euro. Partea fixa reprezinta 1%. EURIBOR este acum la un minim istoric si sigur va creste, astfel ca va creste si rata pentru clienti. Componenta cu riscul de tara ar trebui introdusa in marja", a mentionat van Groningen.

  • Cum ne aparam de abuzurile bancilor

    Protectia Consumatorilor ofera solutii clientilor nemultumiti de actele aditionale. In urma miilor de plangeri primite de la clienti care au constatat nereguli in actele aditionale inaintate de banci, ANPC va invata cum sa procedati in astfel de cazuri. ANPC semnaleaza principalele nemultumiri ale consumatorilor si le explica acestora cum sa procedeze in conflictul cu institutiile bancare.

  • Discutiile cu FMI privind un nou Acord vor incepe in luna octombrie, spune Boc

    "Obiectivul Guvernului, in primul rand, este de a respecta acordul pe care il avem si de a-l duce la bun sfarsit in conditiile stabilite si despre un nou acord vom discuta incepand cu luna octombrie, cand delegatia FMI va fi prezenta in Romania si vom vedea la ce concluzie si la ce forma de acord vom ajunge", a spus Boc, intrebat daca doreste un acord de tip precautionary cu FMI.

  • In Corbeanca s-au ieftinit cel mai mult casele, dintre localitatile din apropierea Capitalei

    O analiza realizata de imobiliare.ro, data publicitatii joi, releva faptul ca, dintre toate localitatile luate in calcul din apropierea Capitalei, cel mai mult s-au ieftinit, de la inceputul anului, casele din comuna Corbeanca, chiar cu 40%, in cazul celor cu o suprafata de pana in 150 mp.

  • Creditul neguvernamental a crescut in august cu 0,5% fata de luna precedenta, la 207,67 mld. lei

    Valoarea creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in august cu 0,5% fata de nivelul din iulie, la 207,67 miliarde lei, iar in ritm anual a avansat cu 4,5%, de la o crestere de 4,4% in iulie, potrivit datelor prezentate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

  • Depozitele bancare au crescut cu 0,9% in august fata de luna precedenta, la 169,4 mld. lei

    Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania au inregistrat in august un avans de 0,9% fata de luna iulie, la 169,4 miliarde lei, ca urmare a cresterii cu 1,1% a depozitelor in lei si cu 0,6% a celor in valuta, potrivit datelor publicate joi de BNR. Ritmul anual de crestere a valorii depozitelor atrase de banci s-a temperat in august la 5%, mai arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

  • Piata romaneasca de leasing a scazut cu 30% in primele sase luni, la 543,72 milioane euro

    Piata romaneasca de leasing a scazut cu 30% in primele sase luni din acest an fata de perioada simlara din 2009, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 543,72 milioane euro, in urma caderii afacerilor pe toate segmentele, a declarat joi presedintele ALB, Bas Hoekstra.

  • UE sprijina sistemele de pensii private de tip Pilon II din Europa Centrala si de Est

    Comisia Europeana va lua in calcul impactul bugetar al sistemelor de pensii private de tip Pilon II in analiza calitativa a structurii deficitelor bugetare din statele care au aplicat astfel de reforme, potrivit unei hotarari luate de Consiliul Ministrilor de Finante din UE, informeaza APAPR.

  • Croitoru(BNR): Amanarea intrarii in zona euro nu ar conta daca se fac ajustarile necesare

    O amanare de unul sau doi ani a intrarii Romaniei in zona euro, cu conditia ca aceasta sa reflecte o crestere a calitatii ajustarilor, nu ar conta, ar fi chiar normala, a declarat joi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru. "2015 in mintea mea este un simbol. Cel mai bine ar trebui sa ne putem tine de el. Dar o amanare de unul sau doi ani, cu conditia ca aceasta sa reflecte o crestere a calitatii ajustarilor, nu cred ca ar conta. Ar fi chiar normal",a spus Croitoru.

  • ALB: Firmele de leasing aveau 9.000 de contracte in asteptarea executarii silite la finalul lui 2009

    Firmele de leasing aveau, la finalul lui 2009, circa 9.000 de contracte in asteptarea incuviintarii executarii silite a bunurilor, ceea ce a condus la o crestere a costurilor operationale, de asigurare a acestor bunuri si de provizionare, a declarat joi secretarul general al ALB Romania.

  • Florin Aftalion: Este posibil ca moneda unica sa dispara pana in 2015

    O noua criza in Grecia ar putea determina Germania sa iasa din zona euro, ceea ce ar duce la disparitia monedei unice, a declarat joi Florin Aftalion, profesor emerit la ESSEC Business School din Paris.

  • BCR a dat credite de 100 mil. euro prin "Prima casa 2"

    BCR, cea mai mare banca locala dupa active, a dat credite de peste 100 de milioane de euro in a doua etapa a programului "Prima casa", inceput in primavara acestui an. Numarul clientilor care au apelat la credite acordate de BCR in a doua etapa a programului guvernamental a fost de circa 2.500, au declarat reprezentantii bancii.