Continua suspansul la CSA: noul presedinte nu are votul parlamentarilor

Data publicarii: 22-09-2011 | Finante-Banci

Suspansul alegerilor de la Comisia de Suprave-ghe-re a Asigurarilor (CSA), unde ar fi trebuit instalata o noua con-ducere inca din luna iunie, se prelungeste dupa ce parlamentarii au amanat sedinta comuna in care trebuia sa fie votat noul presedinte al institutiei.

Comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor i-au dat marti aviz favorabil lui Romeo Ionut Comaniciu, directorul sucursalei din Brasov a companiei Astra, sustinut de PDL la sefia CSA. Comaniciu, care conduce o sucursala cu afaceri de 7 mil. euro pe an, ar trebui sa se ocupe de reglementarea si supravegherea unei piete de 2 mld. euro.

Votul acordat marti de parlamentarii din cele doua co-misii unui sef de sucursala a uimit intreaga piata de asigurari, in conditiile in care cu o zi inainte fusese respins unul dintre cei mai experimentati oameni din domeniu, Cristian Constantinescu, fostul sef al Allianz-Tiriac.

Cristian Constanti-nes-cu declarase la audie-rile de luni ca unele socie-tati de asigurare sunt in stare de insolventa, dar ca CSA nu si-a facut datoria si nu a avut curajul sa semneze "certificatul de deces" al acestora.

CSA a raspuns cu o intarziere de doua zile la atacul dur lansat la adresa conducerii institutiei de Cristian Constantinescu, sustinand ca acestea sunt speculatii create artificial.

Integral in Ziarul Financiar