CSSPP a autorizat fondul de pensii BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata

Data publicarii: 30-05-2007 | Finante-Banci

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat marti fondul de pensii BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata, care este al patrulea fond de pensii private facultative (pilonul III) autorizat de institutie, a informat marti un comunicat al CSSPP.

Arbitrul pensiilor private autorizase in luna mai trei alte fonduri de pensii facultative, care sunt ING Clasic, administrat de ING Asigurari de Viata SA, AZT Moderato, care se afla in portofoliul Allianz-Tiriac, si Pensia Mea, administrat de Aviva Asigurari de Viata, potrivit datelor publicate de institutie.

CSSPP a mai anuntat marti, ca un fond de pensii facultative nu poate fi declarat in stare de faliment, conform legii. Daca numarul de participanti va scadea sau se va mentine sub minimul legal de 100 participanti, timp de un trimestru, CSSPP va retrage autorizatia acelui fond de pensii facultative.

Un fond de pensii administrat privat va putea trece la colectarea de contributii de la viitorii participanti numai dupa obtinerea deciziei de autorizare din partea CSSPP. Toate informatiile privind fondul de pensii facultative vor fi furnizate de catre administrator prin intermediul unui agent de marketing autorizat sau avizat de catre CSSPP in acest scop.

CSSPP a mai autorizat marti compania Brokerpool Agent de Marketing pentru Fonduri de Pensii Faculative SRL in vederea desfasurarii activitatii de marketing pentru fonduri de pensii facultative ca agent persoana juridica, se mai arata in comunicatul de presa.

Potrivit legislatiei, activitatea de marketing al prospectului schemei de pensii facultative se poate desfasura numai prin intermediul unui agent de marketing autorizat sau avizat de catre CSSPP.

NewsIn