Alpha Bank si Raiffesen Bank finanteaza proiectul rezidential Ibiza Sol

Data publicarii: 12-06-2007 | Finante-Banci

Alpha Bank Romania si Raiffeisen Bank anunta incheierea acordului pentru prima finantare sindicalizata din piata romaneasca dedicata construirii unui ansamblu rezidential - Ibiza Sol, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Costurile de dezvoltare a proiectului sunt estimate la aproximativ 57 de milioane de Euro, din care finantarea este de 40 de milioane de Euro. Cele 2 banci au actionat impreuna in calitate de aranjori ai facilitatii, urmand sa finanteze in proportii egale constructia ansamblului rezidential. Alpha Bank Romania va actiona si ca agent in implementarea finantarii proiectului.

Ibiza Sol este situat in Bucuresti comuna Pipera, in zona Scolii Americane, pe o suprafata de teren de circa 38000 mp, din care aproximativ 12500 mp vor rezervati zonei verzi si spatiilor de agrement. Proiectul Ibiza Sol va avea in componenta 14 blocuri cu un numar de 304 apartamente in total. Toate apartamentele vor fi echipate complet cu mobilier de bucatarie, semineu in sufragerie si aer conditionat. Suprafata apartamentelor variaza intre 120 mp si 163 mp. Proiectul va oferi cumparatorilor apatamentelor acces la piscina, teren pentru mini-golf si la alte constructii multi-functionale.

"Acesta este al 5-lea proiect dezvoltat de catre spaniolii Ibiza Group Romania in Bucuresti, concretizare a unei evolutii impreuna cu Alpha Bank Romania, in contextul unei relatii pe termen lung si de succes construita timp de 5 ani. Prin aceasta tranzactie, ce devine un reper din toate punctele de vedere, impunem un nou standard pe piata, fiind vorba, de aceasta data, de prima sindicalizare realizata pentru finatarea unui proiect rezidential. Inca din anul 2001, cand Alpha Bank a deschis piata creditelor pentru investitii imobiliare adresate persoanelor fizice, am reusit sa ne impunem in acest sector de activitate si prin ofertele de finantare complete si adaptate cerintelor dezvoltatorilor" declara Evangelos Kalamakis, Prim VicePresedintele Executiv Alpha Bank.

"Raiffeisen Bank s-a implicat in finantarea de proiecte imobiliare inca din stadiul timpuriu de dezvoltare al acestui segment de afaceri. Pana in prezent, banca a finantat aproximativ 200.000 metri patrati inchiriabili si in jur de 1500 apartamente si vile noi, ceea ce reprezinta peste 12% din valoarea proiectelor din Bucuresti. Este o experienta pe care o valorificam de aceasta data alaturi de Alpha Bank Romania, finantand un proiect residential de prestigiu. Ceea ce Raiffeisen Bank a adus nou in piata proiectelor imobiliare este un serviciu complet, care incepe cu finantarea proiectului si poate sa se finalizeze cu distributia si acordarea de credite ipotecare utilizatorilor" a spus Marinel Burduja, Prim VicePresedinte Raiffeisen Bank.

Redactia BankNews.ro