Treichl ia in calcul preluarea unor banci mai mici in Romania in urmatorii ani
Data publicarii: 01-08-2007 | Finante-BanciErste Bank nu exclude posibilitatea unei extinderi pe piata romaneasca prin preluarea unor banci mai mici, in urmatorii ani, desi este foarte aproape de cota limita de control asupra pietei impusa de autoritati, a declarat presedintele Erste, Andreas Treichl.
"Suntem aproape de cota de piata maxima admisa si deocamdata ne ocupam de consolidarea afacerii noastre la Banca Comerciala Romana (BCR), dar nu excludem o preluare a unor banci mai mici in viitorul indepartat. Cine stie, poate oferim surprize placute", a declarat presedintele executiv al Erste Bank.
Treichl a mai spus in cadrul unei conferinte de presa ca in acest moment nu are planuri ambitioase de expansiune, ci urmareste mai degraba consolidarea pietelor cucerite."Suntem interesati sa ne consolidam, exista loc de imbunatatiri in Serbia, Croatia, Romania, am putea provoca niste surprize in anii urmatori".
Intrebat daca este interesat de expansiunea pe piata rusa, Treichl a spus ca nu este o optiune inteligenta o afacere care depinde mult de politic. "Va veni momentul in care Rusia va fi interesanta pentru noi, dar nu cazul inca. E greu sa mergi pe o piata pe care ultimul cuvant nu iti apartine. Rusia este o piata foarte atractiva, acelasi lucru este valabil in Kazakstan, Turkmenistan. Nu cotele de piata sunt cele mai importante pentru noi. Luam in calcul in primul rand cifrele absolute, nu cotele de piata. Pe de alta parte, tinta noastra este sa avem cote de piata de cel putin 10% pe pietele pe care le consideram de prima importanta. In Ucraina vrem 4-5%, prin urmare nu e piata importanta pentru noi, din cauza situatiei politice si economice", a spus Treichl.
Presedintele executiv al Erste a lasat sa se inteleaga ca nu exclude, intr-un viitor indepartat o penetrare a pietei indiene.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?