Escrocherii printr-o clona a centralei Orange

Data publicarii: 15-08-2007 | IT&C

Sute de romani au cazut victimele unor hackeri care au clonat numarul de centrala a companiei Orange, noteaza Gardianul. Hackerii au creat un program care genereaza cunoscutul numar al Centrului de mesaje al companiei de telefonie mobila: +40744.946.000". Mesajul prin care Orange il felicita pe destinatar de castigul a 10.000 de euro este trimis unui numar ales aleatoriu. Reprezentantii Orange au spus ca este un caz tipic de frauda, rugandu-i pe clienti sa nu dea curs unor astfel de mesaje.

Hackerii folosesc numarul de telefon al Orange pentru a insela cat mai multe persoane. "Orange va felicita! Numarul dumneavoastra este castigatorul premiului de fidelitate in valoare de 10.000 euro! Veti fi contactat(a)!, expeditor 333, Centru mesaje : +40744946000". Acesta este mesajul primit de mai multi abonati ai Orange de pe numarul de telefon al companiei. Sute de clienti ai companiei au crezut ca sunt contactati chiar de catre Orange.

Pentru a primi premiul, victimele trebuia sa cumpere o cartela orange reincarcabila, pentru ca, ulterior, escrocii sa isi incarce creditul cu valoarea respectivelor cartele. Escrocii le solicita victimelor sa le transmita codul de reincarcare a cartelelor, iar pentru a le convinge de realitatea celor discutate, le comunica si numere de conturi bancare, evident false, de la diverse unitati de profil, de unde poate fi ridicat premiul cel mare. In final, escrocii nu-i mai contacteaza pe clientii Orange.

Integral in Gardianul