Consultantii fiscali, obligati sa se inscrie pana luni in Registrul consultantilor
Data publicarii: 22-08-2007 | Finante-BanciPersoanele care au obtinut calitatea de consultant fiscal la examenele din martie si iunie 2007 trebuie sa se inscrie in Registrul consultantilor fiscali pana pe 27 august, in caz contrar fiind amendati sau sanctionati cu retragerea dreptului de inscriere daca termenul legal e depasit cu un an.
Cele aproximativ 3.500 de persoane care au devenit consulanti fiscali la examenele din martie, respectiv iunie 2007 urmeaza sa primeasca certificatul de atestare a calitatii de consultant fiscal si sa se inscrie in Registrul consultantilor fiscali, la sediul Scolii de finante publice si vama. Inregistrarea in Registrul consultantilor fiscali trebuie sa se faca in cel mult 60 de zile de la comunicarea rezultatului examenului, precizeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor.
Actul normativ care reglementeaza organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, respectiv ordonanta de urgenta 53/2007, a fost publicat pe 27 iunie 2007. In consecinta, potrivit comunicatului, termenul limita de inregistrare a consultantilor fiscali care au promovat examenul in lunile martie si iunie 2007 este de 27 august 2007.
Neinregistrarea la termen se sanctioneaza cu amenda de 1.000 lei in cazul in care nu a trecut mai mult de un an de la data promovarii examenului si cu retragerea dreptului de inscriere in registru daca inscrierea nu s-a realizat in decurs de un an.
Consultanta fiscala a fost definita prin lege inca din 2001 ca activitate independenta, asistenta de specialitate acordata la intocmirea declaratiilor fiscale, in probleme fiscale si creante bugetare, penalitati si majorari, precum si reprezentare in fata fiscului, dar nu a avut un cadru de functionare pana in vara acestui an cand a fost reglementata de catre guvern. In toamna anului trecut, au avut loc doua sesiuni de examinare.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?