Arbitrul pensiilor private a mai autorizat cinci fonduri de pensii pe pilonul II
Data publicarii: 29-08-2007 | Finante-BanciArbitrul pensiilor private a autorizat, in sedinta de marti, cinci fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II), care ridica la zece numarul fondurilor care au primit aprobare pana in prezent, se arata intr-un comunicat al comisiei. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat marti fondurile de pensii private obligatorii: OTP (administrat de OTP Fond de Pensii SA), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii SA), AIG (AIG Fond de Pensii SA), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii SA) si Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii SA).
CSSPP a mai autorizat patru brokeri de pensii private pe pilonul II, care ridica la 31 numarul brokerilor care au primit aprobare de la institutie pana in prezent. In sedinta de marti, CSSPP a autorizat societatile Smart Broker de Pensii Private SRL, Time-Broker de Pensii Private SRL, OTP - Broker de Pensii Private SRL si Tak - Broker de Pensii Private SRL.
Arbitrul pensiilor private autorizase in prealabil fondurile de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii) si Vital (BT Aegon Fond de Pensii).
Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?