Sefii corporatiilor americane castiga intr-o zi cat un angajat mediu intr-un an
Data publicarii: 30-08-2007 | HR/CariereDirectorii celor mai mari companii americane au castigat, in cursul anului trecut, intr-o zi mai multi bani decat un angajat mediu in intregul an, reiese dintr-un studiu privind salariile acordate sefilor de companii, publicat de Institutul de studii politice cu sediul la Washington, si de organizatia "Uniti pentru o economie corecta", cu sediul la Boston si citat de Reuters. Datele prezentate arata ca sefii principalelor companii americane au beneficiat, in medie, de salarii de 11 milioane dolari pe an, noteaza Gandul. In acelasi timp, angajatii cu salariu minim au primit prima majorare salariala din ultimii zece ani.
Insa noul plafon salarial, de 5,85 dolari pe ora, dupa ce a fost ajustat pentru inflatie, este cu 7% sub salariul minim platit in urma cu zece ani. "In aceeasi perioada, salariile platite sefilor de companii au crescut cu 45%", se arata in studiul.
Primii 386 sefi de companii incluse in aceasta analiza au beneficiat de bonusuri, printre care se regasesc si plata cheltuielilor de transport si pentru locuinte, in valoare de 438.342 dolari in medie in 2006, se mai arata in studiul citat.
Astfel, unui angajat ce este platit cu salariul minim i-ar trebui 36 de ani pentru a castiga echivalentul a ceea ce castiga un sef de companie anual doar din bonusuri. Cei mai bine platiti 20 de sefi ale unor companii private au primit in 2006 un salariu mediu de 36,4 milioane dolari.
Sefii companiilor din SUA primesc sume mult mai mari decat omologii lor europeni, afirma acest studiu. In 2006, primii cei mai bine platiti 20 de sefi de companii din Europa au primit, in medie, salarii de 12,5 milioane dolari, o treime din suma primita de cei din America.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?