Bugetul pe 2007 va fi rectificat, a doua oara, in prima jumatate a lunii septembrie
Data publicarii: 31-08-2007 | Finante-BanciMinisterul Finantelor va efectua, in prima jumatate a lunii septembrie, a doua rectificare din acest an, sume suplimentare urmand a primi, in principal, Ministerul Muncii si un numar de 300 de localitati din mediul rural, a anuntat, joi, ministrul finantelor, Varujan Vosganian. "Prima rectificare din acest an, din luna iunie, a fost destinata acoperirii pagubelor provocate de seceta. Traditia spune ca se fac doua rectificari in fiecare din cele doua semestre ale anului. Este posibil ca pana la sfarsitul anului sa operam o a treia rectificare", a afirmat Vosganian.
Potrivit acestuia, a doua rectificare va reflecta masurile legislative care intra in vigoare in a doua parte a anului, dar si sume consistente pentru Ministerul Muncii.
In cazul celor 300 de localitati rurale, Vosganian a explicat ca vor fi alocate pana in 100 de milioane lei, sume necesare, printre altele, pentru plata salariilor si a utilitatilor.
Guvernul a aprobat, la sfarsitul lunii iunie, prima rectificare din acest an, mentinand deficitul la 2,8% din PIB. Pentru a mentine deficitul, Guvernul a taiat o serie de cheltuieli, din cele deja programate pentru acest an, astfel: fondurile alocate Ministerului Apararii s-au diminuat cu 250 milioane lei, cele ale Ministerului Mediului cu 108,8 milioane lei si ale Ministerului Transporturilor cu 202 milioane lei.
De asemenea, cheltuielile Ministerului Economiei si Finantelor au scazut cu alte 200 milioane lei si ale Agentiei Sanitare Veterinare cu 75 milioane lei.
O serie de institutii au primit bani in plus, la rectificarea din iunie. Cele mai mari sume au fost alocate Ministerului Agriculturii, 1,93 miliarde lei, Sanatatii, 355 milioane lei, Economiei si Finantelor, 553 milioane, SRI, 110 milioane, Interne, 101 milioane lei si SRTV, 68,7 milioane.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?