Soferii pot transporta animale doar daca au certificat de competenta profesionala, din ianuarie 2008
Data publicarii: 22-11-2007 | AutoConducatorii auto pot transporta animale domestice doar daca au certificat de competenta profesionala, incepand cu 5 ianuarie 2008, iar pentru obtinerea acestui atestat soferii trebuie sa promoveze un test despre bunastarea animalelor, a informat, miercuri, Autoritatea Veterinara.
"Incepand cu data de 5 ianuarie 2008, va intra in vigoare certificatul de competenta profesionala pentru conducatorii si insotitorii de pe vehiculele rutiere care transporta ecvidee domestice, animale domestice din speciile bovina, ovina, caprina sau porcina, precum si pasari de curte", potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Potrivit ANSVSA, pentru a obtine acest certificat, soferii trebuie sa promoveze un test. In vederea obtinerii acestui certificat, ANSVSA organizeaza cursuri de instruire referitoare, printre altele, la "impactul conducerii auto asupra bunastarii animalelor transportate si asupra calitatii carnii".
"Printre temele care vor fi abordate in cadrul cursului mentionam: conditii generale pentru transportul de animale, documentatia de transport, conditii pe care trebuie sa le indeplineasca mijloacele de transport, notiuni referitoare la intervalele de hranire si adapare, durata calatoriei si perioadele de repaus, aspecte practice de manipulare a animalelor, impactul conducerii auto asupra bunastarii animalelor transportate si asupra calitatii carnii", informeaza ANSVSA.
Cursurile organizate de ANSVSA pentru instruirea soferilor incep in aceasta saptamana, la sediul Fundatiei Academia de Transport Intern si International din Bucuresti.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?