Orange extinde serviciile de acces la internet 3G+ in 79 de localitati din tara

Data publicarii: 22-11-2007 | IT&C

Operatorul de telefonie mobila Orange extinde aria de acoperire a serviciilor de date mobile 3G+ in 79 de localitati din tara, dintre care 44 de municipii, 10 orase si mai multe zone rezidentiale de langa marile centre urbane, a anuntat miercuri compania, intr-un comunicat.

"Clientii Orange care merg la munte au acces la serviciile de date mobile cu viteze de pana la 3,6 Mbps in Poiana Brasov, Bran, Moeciu, Rasnov, Sinaia, Busteni, Predeal si Timisu de Jos, iar cei care locuiesc in zone rezidentiale de langa Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi si Timisoara pot naviga pe internet la viteza 3G+, se pot conecta la intranetul companiei si pot descarca fisiere de mari dimensiuni atat de pe laptop, cat si de pe desktop", se mai arata in comunicatul companiei.

Pana la sfarsitul anului, Orange va extinde acoperirea 3G+ in alte 10 statiuni de vacanta si in mai multe municipii si zone rezidentiale din jurul acestora.

"In paralel cu extinderea retelei de broadband mobil, vom investi si in densificarea acoperirii 3G+ in zonele in care serviciile au fost deja lansate, pentru a sustine cresterea utilizarii serviciilor de date mobile", a declarat product managerul Orange Romania, Liviu Turcu.

In prezent, Orange ofera servicii de broadband mobil la nivel national, prin tehnologiile complementare 3G+/3G/EDGE si HSUPA. Numarul clientilor de broadband mobil a ajuns la 504.000 la sfarsitul lunii septembrie 2007, una dintre prioritatile companiei fiind dezvoltarea accelerata a retelei broadband. La sfarsitul trimestrului trei, reteaua GSM si EDGE a Orange Romania acoperea 81,28% din teritoriul Romaniei si 96,88% din populatie, iar serviciile 3G si 3G+ erau disponibile in 42 de orase, acoperind 34,31% populatie si 2,42% teritoriu.

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania estimeaza ca va incheia anul 2007 cu venituri de 1,2 miliarde euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut, iar la finalul lui septembrie a ajuns la 9,31 milioane de clienti. Orange Romania a avut in trimestrul trei venituri de 326 milioane euro, in crestere cu 24,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului, venitul mediu pe utilizator fiind de 11 euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: