Dacia Logan de 200 CP costa 43.000 de euro

Data publicarii: Astazi, 29-11-2007 | Auto

Bernd Hutter, seful departamentului sport al Renault Germania a avut ambitia sa faca un Logan de 200 CP. Si a reusit! Operatia prin care Logan-ul a ajuns sa aiba sub capota 200 CP se poate numi si transplant si tuning. Transplant pentru ca masina a primit mai multe "organe" de Clio RS si tuning pentru ca germanul a apelat la cateva repere destinate cresterii puterii motorului, informeaza Sotto.

De la Clio RS a fost preluat motorul de 2 litri, care dezvolta 179 CP. Dar, cum cifra nu arata prea rotund, un filtru de aer sport si un nou sistem de evacuare au dus puterea maxima la 200 CP. Pentru a gestiona cei 200 CP, cutia de viteze standard a fost inlocuita cu una secventiala cu 6 trepte, donata de versiunea de curse Clio Cup. Suspensia a fost si ea modificata, masina fiind mai rigida si mai joasa, iar franele au fost optimizate pentru deceleratii mai bune. Viteza maxima a ajuns la 210 km/h.

Motor Dacia Logan 200 CP
Sursa: Autobild.de

Interiorul este o combinatie intre unul normal si unul de curse. Habitaclul a fost prevazut cu un rollcage, volanul este unul sport, iar scaunele sunt de la Recaro.

Interior Dacia Logan 200 CP
Sursa: Autobild.de

Masina este unicat, iar proprietarul apreciaza ca valoarea ei este de aproximativ 43.000 de euro.

Sotto.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: