Standard & Poor's a urcat de la stabila la pozitiva perspectiva ratingurilor Piraeus Bank

Data publicarii: 12-02-2008 | Finante-Banci

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S & P) a anuntat marti ca a urcat de la 'stabila' la 'pozitiva' perspectiva bancii Piraeus Bank S.A. din Grecia si a confirmat ratingurile 'BBB+/A-2' ale capacitatii bancii de a-si achita datoriile, arata un comunicat al agentiei de rating.

"Revizuirea perspectivei reflecta o continua imbunatatire a profilului finaciar al bancii Piraeus, o performanta operationala puternica", a declarat un analist pentru credite din cadrul Standard & Poor's, Angela Cruz.

Ratingurile Piraeus sunt sustinute de pozitia buna detinuta de banca in piata, de succesul strategiei de crestere, de marja de profitabilitate si de strategia de extindere la nivel international.

"Ratingurile vor fi revizuite in urcare daca Piraeus continua sa gestioneze cu succes extinderea la nivel international si sa mentina in acelasi timp calitatea potrivita a activelor, in ciuda cresterii puternice, peste medie, a pietei creditelor pe piata interna", a declarat Cruz. "Ne asteptam, de asemenea, ca Piraeus sa gestioneze cu prudenta nevoia tot mai mare de finantari, situatia fiind ingreunata de inasprirea conditiilor din pietele mondiale".

Standard & Poor's va monitoriza de asemenea lichiditatea, care este estimata sa se mentina la un nivel adecvat cu profilul de risc al bancii, cu strategia agresiva de crestere si cu provocarile pe care le implica, in ciuda unei posibile deteriorari de la actualul nivel din cauza procesului de extindere.

Pe de alta parte, probleme neasteptate ale calitatii activelor, in Grecia sau la nivel international, sau o schimbare a tendintei de evolutie pozitiva ar putea duce la o coborare a ratingurilor.

NewsIn