KPMG: Valoarea fuziunilor si achizitiilor din Romania in 2007 a fost de peste 5 miliarde euro

Data publicarii: 18-02-2008 | Economie

Sectorul M & As (fuziuni si achizitii) din Romania a inregistrat in 2007 un progres puternic, valoarea fuziunilor si achizitiilor depasind cinci miliarde de euro, potrivit unui studiu KPMG prezentat luni in cadrul unui seminar de afaceri.

Astfel, cea mai importanta tranzactie a fost cea a Rompetrol, 2,5 miliarde de euro, urmeaza Petromservice cu circa 300 milioane de euro, investitia Ford la Automobile Craiova cu 57 milioane de euro etc.

Totodata, in studiul KPMG se precizeaza ca sectoarele care au atras cele mai importante investitii in 2007 au fost real estate, serviciile financiare, retail si domeniul farmaceutic.

Previziunile companiei de consultanta si audit KPMG arata ca activitatea in domeniul de fuziuni in Europa Centrala si de Est in 2008 va inregistra o crestere de 72% iar pietele din Romania si Bulgaria vor fi principalele vizate, potrivit unui studiu prezentat luni in cadrul unui seminar de afaceri.

Investorii din Romania ar trebui sa puna accentul, in 2008, pe investitiile pe termen lung, se arata in studiul prezentat luni in cadrul seminarului "Valoarea companiilor romanesti".

Conform studiului KPMG, dezvoltarea economiei globale va influenta investitiile din Romania. De asemenea, economia romaneasca ar putea fi afectata in 2008 de probleme structurale, deficitul de cont curent fiind unul dintre factorii care este de luat in calcul.

In ceea ce priveste Europa de Vest, peste 8.000 de investitii s-au realizat in primele 10 luni ale anului trecut, valorand 950 de miliarde de euro, iar in Europa de Est s-au realizat in jur de 1.700 de investitii care au valorat circa 120 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de compania de consultanta si audit.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: