Unicredit Tiriac Bank vrea sa foloseasca profitul din 2007 pentru dezvoltare si nu acorda dividende
Data publicarii: 14-03-2008 | Finante-BanciUnicredit Tiriac Bank nu va plati dividende din profitul obtinut anul trecut si va folosi castigurile in totalitate pentru dezvoltarea bancii, care presupune si deschiderea de 70 de noi unitati in acest an, a declarat vineri presedintele exectutiv al bancii, Rasvan Radu.
"Aceasta este propunerea noastra, care trebuie votata in adunarea generala a actionarilor, insa, la fel ca in anii trecuti, intentionam sa folosim profitul obtinut de Unicredit in Romania pentru extindere", a spus Radu.
Actionarul majoritar al Unicredit Tiriac Bank este subsidiara austriaca a grupului Unicredit, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), care detine 55,2% din actiuni. Doua firme controlate de omul de afaceri Ion Tiriac - Redrum International Investments BV si Vesanio Trading Limited - detin impreuna 40,4% din capitalul bancii, restul actiunilor apartinand altor companii din grupul Unicredit si unor persoane fizice.
Rasvan Radu a explicat ca strategia pe acest an a bancii nu este axata neaparat pe cresterea activelor sau pe extinderea retelei de unitati, ci pe cresterea in continuare a profitabilitatii.
Pe segmentul serviciilor pentru companii, Unicredit Tiriac Bank vrea sa se axeze pe dezvoltarea produselor pentru microintreprinderi si pe cresterea in zona companiilor medii, a precizat presedintele executiv al bancii.
Pe partea de servicii pentru populatie, banca urmareste extinderea creditarii, in special pe segmentul de credite ipotecare si pe piata cardurilor de credit.
Pe segmentul de companii, cea mai mare parte a creditelor este acordata in euro "si va ramane asa", a spus Radu, care a explicat ca banca isi externalizeaza expunerile mari pe credite in euro. In schimb , pentru populatie, banca va incerca sa extinda si creditarea in lei.
Banca va utiliza oportunitatile de vanzare cross selling (vanzari de produse sau servicii suplimentare unui client) prezentate de alte subsidiare Unicredit si de parteneriatele de tip joint venture incheiate in Romania pe segmente precum cel de asigurari, leasing, managementul actuivelor bancare sau imobiliare, a mai aratat Rasvan Radu.
El a precizat ca Unicredit Tiriac vrea sa finalizeze in primul trimestru al acestui an absorbtia sucursalei romanesti a Banca di Roma, preluata anul trecut de grupul Unicredit.
Unicredit Tiriac Bank a afisat pentru anul trecut un profit net de 263,1 milioane lei (78,8 milioane euro), in crestere cu 50,3% fata de anul anterior, pe fondul majorarii portofoliului de credite cu 37%, pana la 10,9 miliarde lei (3,3 miliarde euro). Banca avea, la finalul anului trecut, o retea de 141 de unitati.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI