Guvernul a anulat majorarea salariala de 75% pentru functionarii care lucreaza cu fonduri europene
Data publicarii: 13-05-2008 | EconomieArticolul care prevede o majorare a salariilor de baza de 75% in cazul angajatilor ministerelor Agriculturii si Economiei care lucreaza cu fonduri europene a fost abrogat de Guvern in sedinta de saptamana trecuta, printr-o ordonanta de urgenta.
Articolul abogat prevede ca "personalul din aparatul propriu al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si personalul din Directia generala de programare bugetara, Directia generala de sinteza a politicilor bugetare, Directia generala de metodologie contabila institutii publice si Directia generala trezorerie si contabilitate publica din cadrul Ministerului Economiei si Finantelor beneficiaza de o majorare a salariilor de baza de 75%".
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declara luni ca suma pe care Executivul trebuie sa o plateasca pentru drepturi salariale neachitate unor categorii bugetare, intre 2000 - 2005, depaseste 2 miliarde lei, precizand ca reintroducerea unor sporuri va afecta echilibrul bugetar.
"Unele sporuri care au fost anulate sunt pe cale de a fi reintroduse, ceea ce va afecta echilibrul bugetar", a afirmat Vosganian.
El a criticat cresterea, pe care a caracterizat-o excesiva, a sporurilor pentru persoanele din ministere care lucreaza cu fonduri europene.
"Toate ministerele lucreaza cu fonduri europene. Daca am fi acceptat cresterea cu 75% a salariilor pentru personalul ministerului Agriculturii, am fi creat discriminare in raport cu alte ministere. De accea, am anulat ordonanta de urgenta care prevedea aceasta crestere", a spus ministrul Economiei si Finantelor.
Ministrul a spus ca Executivul vrea o noua lege a salarizarii in care sa fie cuprinse toate sporurile salariale.
"Vrem sa introducem toate sporurile in salarii, date fiind politicile actuale din Romania, care fac dificila o asemenea legislatie", a mentionat Varujan Vosganian.
El afirma, la inceputul acestui an, ca salariile bugetarilor trebuie sa creasca intr-un ritm cu o singura cifra in 2008, pentru a pastra echilibrul macroeconomic.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice