Mediatorul bancar s-ar putea finanta din fonduri de la Asociatia Bancilor

Data publicarii: 14-05-2008 | Finante-Banci

Institutia Mediatorului Bancar, ce ar urma sa inceapa activitatea pana la sfarsitul acestui an, ar putea fi finantat din fondurile Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), acest lucru nefiind un conflict de interese, daca ARB este privit ca un grup de lobby, a spus seful ARB, Radu Gratian Ghetea.

"Chiar daca o banca precum BCR este actionar majoritar, acest lucru nu ar trebui sa reprezinte un impediment, atat timp cat ARB este un grup de lobby si reprezinta interesele tuturor bancilor implicate", a declarat Ghetea, care este si presedinte al CEC Bank.

Asociatia Romana a Bancilor a primit in martie aprobarea de la banca centrala pentru infiintarea Mediatorului Bancar, un proiect care are ca scop rezolvarea eventualelor neintelegeri intre banci si clienti si care ar putea deveni functional pana la finalul lui 2008, declarase Ghetea, in 23 martie.

Mediatorul Bancar va da verdicte, stabilind daca, in cazul unui conflict, clientul sau banca are dreptate, explicase Ghetea.

"Ii ramane posibilitatea clientului sa se adreseze asociatiei pentru protectia consumatorului sau chiar instantei", adaugase seful ARB.

"De asemenea, colaboram cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) pe aceasta tema - e greu sa spunem a uniformizarii creditelor - dar vrem sa facem un cod de bune practici in care sa mentionam principalele elemente care ar trebui introduse in contractul de credit pentru ca protectia consumatorului sa fie de acord si clientii sa fie protejati", mai declara Ghetea.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: