Angajatorii pot participa la seminarii ca sa afle mai bine cum pot cere bani pentru resurse umane

Data publicarii: 09-02-2009 | HR/Cariere

Angajatorii pot afla elementele pe care trebuie sa le aiba in vedere cand scriu proiecte pentru obtinerea de bani prin ajutoare de la stat, in urma seminariilor organizate de autoritatea de management pentru POSDRU, a declarat directorul general al institutiei, Cristina Iova.

Ea a facut referire la Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

"Pana in 30 martie, cand vom lansa schema de ajutor de stat, vom organiza mai multe seminarii la nivel local si regional in care companiile se pot informa despre ce trebuie sa faca in mod concret pentru a accesa aceste finantari", a spus Iova.

Ea a adaugat ca aproape 1.000 de angajatori vor fi invitati la aceste seminarii si a precizat ca finantarile vor fi acordate pe principiul "primul venit, primul servit", iar daca proiectul este viabil cererea de solicitare a finantarii poate fi aprobata intr-o saptamana.

Firmele pot face cerere pentru a accesa fonduri prin schema de ocupare, de formare profesionala sau de imbunatatire a conditiilor de lucru, dar nu pot cere bani de doua ori pentru aceeasi schema.

"E un program viabil ce le permite intreprinzatorilor sa plateasca mai usor salariile pentrua angajatii noi, sa creasca numarul de salariati, sa investeasca in calificarea si recalificarea personalului si sa imbunatateasca conditiile cu securitatea locurilor de munca", a spus si liderul Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin.

El a adaugat ca aceste ajutoare sunt de asemnea o speranta pentru angajati si someri ca vor fi selectionati si vor intra in programe de reconversie profesionala.

"Cred ca unele companii din industria aeronautica si din industria navala afiliate BNS vor fi interesate de atragerea de fonduri europene pentru calificarea fortei de munca si cresterea numarului de angajati prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", a mai spus Costin.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: