Bugatti Veyron Blue Centenaire, editie de colectie

Data publicarii: 04-03-2009 | Auto

Ca in fiecare an, standul Bugatti gazduieste inca o premiera bazata pe deja celebrul Veyron. Anul acesta a venit randul dezvaluirii noului Veyron Blue Centenaire, o editie limitata a supercarului care celebreaza 100 de ani de existenta ai brandului.

Spre deosebire de versiunile standard ale modelului Veyron, noul Blue Centenaire adopta o singura culoare pentru finisajul caroseriei, adica albastru, dupa cum lasa sa se inteleaga si numele. Designerii au combinat insa o nuanta mata de albastru Bugatti cu una gloss pentru a crea un contrast discret, specific brandului.

Ca element distinctiv, editia speciala Blue Centenaire ofera si cateva elemente ale motorului vopsite in albastru, o serie de linii de pe capota si carcasele oglinzilor laterale din aluminiu. Noul model de jante si etrierele de culoare rosie desavarsesc exemplarul "de colectie".

La interior, designerii s-au gandit la o piele de culoare bej, care imbraca scaunele si consola centrala, si cusaturi speciale. In plus, soferii vor beneficia mai nou de lumini LED, sistem Park Distance Control si o camera pentru mersul cu spatele.

La capitolul motor si performante Bugatti nu a schimbat nimic, Blue Centenaire fiind capabil de aceeasi viteza maxima de 407 km/h. Pretul pe care il va percepe Bugatti pentru Veyron Blue Centenaire este de 1.35 milioane de euro, fara taxe.

Automarket.ro