Royal Bank of Scotland a angajat UBS pentru vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est

Data publicarii: 05-03-2009 | Finante-Banci

Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG sa analizeze vanzarea diviziilor din Europa Centrala si de Est, in contextul in care recesiunea a afectat bancile din regiune, au declarat trei surse avizate, citate de Bloomberg.

RBS s-ar putea stradui sa vanda operatiunile rapid, inclusiv cele din Romania, in contextul in care cea mai grava criza de la cel de-al Doilea Razboi Mondal a lovit economiile din statele estice ale Uniunii Europene, ducand la deprecierea activelor si determinand Ungaria si Ucraina sa caute ajutor din partea organizatiilor internationale.

Bancile ce desfasoara operatiuni in Europa de Est, precum grupul austriac Erste Group Bank AG, ar putea suferi o revizuire a ratingurilor din cauza creditelor acordate in regiune, a anuntat luna trecuta agentia de evaluare financiara Moody's.

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta. In afara de Romania, in grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina si Noua Zeelanda.

ABN Amro Romania si-a schimbat denumirea in Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, dupa ce banca olandeza ABN Amro a fost achizitionata in octombrie 2007 de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost impartite intre cele trei banci.

Grupul RBS a afisat la sfarsitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: