BNR a aprobat numirea lui Tudor Ciurezu ca membru in consiliul de supraveghere al BCR

Data publicarii: 05-03-2009 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a transmis, in 3 martie, aprobarea pentru numirea lui Tudor Ciurezu, vicepresedinte al SIF Oltenia, ca membru in consiliul de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), a anuntat joi banca.

Tudor Ciurezu, din partea SIF Oltenia, si presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, au fost alesi de actionari in august 2008 pentru a reprezenta cele cinci SIF-uri in consiliul de supraveghere al BCR.

Dupa aprobarea numirii lui Ciurezu, consiliul de supraveghere al BCR este integral constituit.

O lunga perioada de timp dupa privatizarea BCR, SIF-urile nu au avut reprezentanti in consiliul de supraveghere deoarece nu au reusit sa se puna de acord asupra a doi candidati agreati de toate partile. Alegerea celor doi reprezentanti ai SIF-urilor in consiliul BCR a fost inlesnita de modificarea actului constitutiv al bancii, care a permis celor cinci SIF-uri sa nominalizeze mai mult de doi candidati.

Consiliul de supraveghere al BCR este compus din sapte membri, din care cinci au fost desemnati, conform actului constitutiv al BCR, de Erste Bank, actionarul majoritar, iar ceilalti doi trebuie desemnati de catre cele cinci SIF-uri actionare ale BCR.

Cei cinci reprezentanti ai BCR sunt Andreas Treichl (presedintele consiliului), Manfred Wimmer (vicepresedinte), Herbert Juranek, Bernhard Spalt si Florin Pogonaru. Pana la desemnarea reprezentantilor SIF-urilor, consiliul de supraveghere si-a desfasurat activitatea cu cinci membri, avand in vedere ca era intrunit cvorumul necesar.

BCR are ca actionar majoritar Erste Bank, care detine 69,3063% din capitalul social, in timp ce cele cinci SIF-uri au, cumulat, 30,1175% din actiuni.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: