Doar unul din doi romani are acces la alimentarea cu apa si canalizare

Data publicarii: 18-03-2009 | Economie

Numai 52% din populatia Romaniei este in prezent racordata la sisteme de alimentare cu apa si canalizare, iar 79% din apele uzate sunt neepurate ori sunt epurate necorespunzator, a anuntat, miercuri, Ministerul Mediului intr-un comunicat.

"Prin Programul Operational Sectorial de Mediu (POS Mediu) se va imbunatati calitatea apei prin 200 de statii de epurare noi sau reabilitate, urmand ca 70% din cetateni sa beneficieze de servicii de alimentare cu apa si canalizare la standarde europene", se mai arata in comunicat.

Romania are in derulare prin POS Mediu noua proiecte vizand extinderea si modernizarea sistemelor de apa si apa uzata, de circa 930 milioane euro, in Giurgiu, Calarasi, Cluj-Salaj, Turda-Campia Turzii, Sibiu, Tulcea, Teleorman, Olt si Gorj, iar un al zecelea proiect, pentru judetul Brasov, este in curs de aprobare de catre Comisia Europeana.

Alocarea financiara totala pentru Axa pioritara 1 a POS Mediu, ce urmareste extinderea si utilizarea sistemelor de apa si apa uzata, este de aproape 3,27 miliarde euro, din care contributia Uniunii Europene (UE), prin fonduri de coeziune, este de circa 2,78 miliarde euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: