Actiunile marilor companii europene s-au apreciat pana la cel mai mare nivel din ultimele doua luni

Data publicarii: 15-04-2009 | Bursa

Pietele de capital europene au atins cel mai mare nivel din ultimele doua luni, la mijlocul sedintei de marti, in contextul aprecierii titlurilor bancare, dupa ce banca Goldman Sachs si companiile miniere au afisat castiguri, relateaza Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni ale companiilor europene a urcat cu 1,8%, la 792,12 puncte, dupa ce atinsese anterior nivelul maxim al ultimelor doua luni, de 795,95 puncte. Acesta a inchis sedinta de joi, ultima inaintea sarbatorii Pastelui Catolic, in urcare cu 2,1%.

Actiunile bancilor europene s-au apreciat cu 6,9%, pana la cel mai mare nivel din ultimele trei luni, in contextul in care banca Goldman Sachs a afisat profit pe primul trimestru peste asteptari, dand incredere celor care sustin ca cea mai severa parte a recesiunii s-a incheiat.

Rezultatele puternice ale Goldman de luni vin ca urmare a anuntului Wells Fargo de saptamana trecuta, care a estimat ca va afisa un profit record de 3 miliarde dolari, in primul trimestru.

Actiunile Barclays s-au apreciat cu 12,5%, in timp ce titlurile BNP Paribas, Banco Santander, Credit Suisse, Deutsche Bank, HSBC, UBS si UniCredit s-au apreciat intre 3,7 si 15,4%.

In ceea ce priveste evolutia actiunilor din sectorul minieritului, titlurile BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Vedanta Resources si Xstrata s-au apreciat intre 4,2 si 13,7%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: