Fiscul a efectuat 621 de controale intre 21 si 26 aprilie si a atras la buget peste 20 milioane lei

Data publicarii: 30-04-2009 | Finante-Banci

Organele de inspectie fiscala din structurile teritoriale si centrale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au facut 621 de controale, in perioada 21-26 aprilie 2009, si au atras la bugetul general consolidat sume suplimentare de peste 20 milioane lei, a anuntat, joi, institutia.

Astfel, Fiscul a efectuat 214 inspectii fiscale partiale, 197 de inspectii fiscale generale, 130 de controale inopinate, 41 de controale incrucisate si 39 de cercetari la fata locului, se arata in comunicat.

"Totodata, pentru deficientele constatate au fost inaintate organelor abilitate, in vederea continuarii cercetarilor, noua sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 1,3 milioane lei", potrivit ANAF.

Sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip "fantoma" si efectuarea de tranzactii fictive au fost principalele deficiente constatate, potrivit inspectorilor fiscali.

NewsIn