Noul presedinte al Raiffeisen BPL va fi Andrei Stamatian,actualul sef de proiecte speciale al bancii

Data publicarii: 10-09-2009 | Finante-Banci

Noul presedinte al Raiffeisen Banca pentru Locuinte va fi Andrei Stamatian, seful directiei de proiecte speciale din cadrul bancii, iar functia de vice-presedinte va fi detinuta de Aurelia Cionga, au declarat surse din piata financiara.

Potrivit surselor citate, angajatii bancii au fost deja informati de noua formula a conducerii, urmand ca Stamatian si Cionga sa fie numiti in mod oficial in urmatoarele doua saptamani de catre conducerea bancii.

Stamatian a terminat Stanford University si s-a ocupat de operatiunile de achizitie ale grupului Raiffeisen in Romania si Republica Moldova, printre care si de achizitia HVB BpL Romania.

Actualul presedinte al Raiffeisen BpL, Alexandru Ciobanu, va prelua de la jumatatea lunii octombrie conducerea principalului concurent de pe piata, BCR Banca pentru Locuinte, inlocuindu-l pe Petre Tulin, plecat la Banca Comerciala Feroviara.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inregistrat un castig net de 4,5 milioane lei in semestrul I din 2009, primul in care banca a inregistrat profit de la infiintare.

HVB Banca pentru Locuinte a fost preluata in iulie 2008 de Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania si Raiffeisen Bausparkasse Austria, cei trei fiind actionarii Raiffeisen Banca pentru Locuinte, pe care au fondat-o in 2004. Dupa preluarea HVB BpL, Raiffeisen Banca pentru Locuinte are un singur concurent pe piata romaneasca, BCR Banca pentru Locuinte.

Actionarii RBL sunt Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwabish Hall Germania, care detin fiecare cate 33,324 % din actiuni, si Raiffeisen Bausparkasse Austria care detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social initial a fost de 15 milioane euro, ajungand in prezent la valoarea de 25 milioane euro, echivalentul in lei, potrivit datelor de pagina de internet a bancii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: