ANAF a atras la buget sume suplimentare de peste 440 milioane lei in urma controalelor din august
Data publicarii: 14-09-2009 | Finante-BanciInspectorii fiscali au facut in august 6.249 de controale la firme, in urma carora au atras la bugetul statului sume suplimentare de 440,1 milioane lei (peste 100 milioane euro) si au dat amenzi de peste 2,6 milioane lei, a anuntat, luni, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
Astfel, din cele 6.249 de actiuni la contribuabili persoane juridice 2.971 au fost inspectii fiscale partiale, 986 - inspectii fiscale generale, 1.011 - controale inopinate, 833 - controale incrucisate, iar 448 - cercetari la fata locului.
Pentru deficientele constatate, ANAF a aplicat 1.401 amenzi contraventionale de 2,61 milioane lei si a inaintat organelor abilitate, in vederea continuarii cercetarilor, 138 de sesizari penale pentru un prejudiciu de peste 252,8 milioane lei.
In plus, inspectorii fiscali au facut verificari la 2.218 de contribuabili persoane fizice, in urma carora au atras sume suplimentare la buget de peste 9,2 milioane lei, reprezentand diferente de impozite, taxe si contributii, accesorii, amenzi contraventionale aplicate, bunuri si sume confiscate.
"Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip fantoma, efectuarea de tranzactii fictive", se arata in comunicatul ANAF.
Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.
ANAF este organ de specialitate al administratiei publice centrale, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?