Doar 5% dintre angajatii din vanzari au salarii de peste 1.000 de euro net
Data publicarii: 18-09-2009 | HR/CariereO companie din cinci a crescut veniturile reprezentantilor de vanzari fata de anul trecut, in ciuda contextului economic actual. In acelasi timp, majoritatea companiilor de pe piata locala au pastrat veniturile reprezentantilor de vanzari la un nivel similar celui inregistrat in 2008, potrivit unui studiu realizat de firma de training Accelera.
Aproape 20% dintre companiile de pe piata locala au crescut, in acest an, veniturile oamenilor de vanzari, in timp ce 44% dintre acestea le-au pastrat la un nivel similar celui inregistrat in 2008.
In momentul de fata, in majoritatea companiilor (84%), veniturile celor care lucreaza in vanzari si nu detin functii de conducere nu depasesec 500 de euro net pe luna, dar sunt si companii care ofera venituri nete mai mari de 2.000 de euro pe luna. La nivel de management, salariile lunare variaza intre 2.000 si 6.000 de euro net, iar bonusurile si beneficiile anuale acordate pentru o astfel de pozitie pot depasi in cuan-tum valoarea salariului pe un an.
"In ciuda contextului economic actual, exista firme care au grija de salariatii performanti. Aceasta grija se manifesta in special la nivel de top management. Un director de vanzari poate castiga pana la 6.000 de euro net lunar si poate primi bonusuri si prime anuale ce pot depasi in cuantum valoarea salariului pe un an", spune Bogdan Comanescu, director general in cadrul companiei de training Accelera.
Printre cele mai frecvente beneficii la nivel de top management se numara zile libere suplimentare, tichete de masa, tichete cadou sau de vacanta, coaching pentru cresterea eficientei in munca si masina de lux. Studiul mai arata ca doar 33% dintre companii au inregistrat cresteri ale vanzarilor fata de anul trecut. In cadrul companiilor care au avut de suferit din cauza crizei economice, scaderile vanzarilor au varaiat intre 5% si 30%.
Majoritatea companiilor chestionate si-au pastrat acelasi numar de angajati pe vanzari ca si anul trecut, 15% dintre firme au operat concedieri, in timp ce 11% au facut angajari.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?