Pretul petrolului a depasit nivelul de 80 dolari/baril pentru prima oara in ultimul an
Data publicarii: 20-10-2009 | InternationalPretul petrolului a depasit 80 dolari/baril pentru prima oara dupa luna octombrie 2008, in timp ce aurul s-a tranzactionat aproape de nivelul maxim istoric, in contextul in care dolarul s-a depreciat la un minim al ultimelor 14 luni in fata euro, sustinand cererea de materii prime, scrie Bloomberg.
Pretul barilului de petrol cu livrare in luna noiembrie a crescut cu 44 centi, sau 0,6%, la 80,05 dolari pe piata de la New York, depasind pragul de 80 dolari/baril pentru prima oara din 14 octombrie 2008.. Pretul aurului cu livare imediata a avansat cu 0,3%, la 1.066,97 dolari/uncie pe piata din Singapore, dupa ce scazuse anterior cu 0,2%.
"Factorii sezonieri din ultimul trimestru sunt favorabili pentru viitoare cresteri, atat pentru petrol cat si pentru aur", a declarat Stefan Graber, analist in cadrul Credit Suisse Group.
Pretul petrolului a avansat in sedinta anterioara cu 1,4%, iar aurul cu 1,1%, in contextul in care bursele americane au crescut, pe fondul rezultatelor financiare peste asteptari.
Indicele dolarului, ce masoara performanta monedei americane fata de sase monede importante, a scazut cu 0,4%, la cel mai mic nivel din august 2008, de 75,181 puncte.
"Dolarul pare sa se tranzactioneze in marja 75-76 fata de cosul de monede si estimez ca va continua sa scada, astfel ca ar putea sa sustina pretul petrolului. Cu siguranta ca cererea va creste in urmatorii ani", a declarat Peter McGuire, director in cadrul CWA Global Markets Pty.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?