Numarul ofertelor de pe piata imobiliara din Bucuresti a scazut in octombrie cu 18%

Data publicarii: 02-11-2009 | Imobiliare

Numarul total de apartamente scoase la vanzare a scazut, in luna octombrie comparativ cu luna septembrie, cu 18%, si cu 42% fata de octombrie 2008, potrivit unui raport de piata realizat de compania Agentie.NET.

"Fata de luna septembrie, numarul total de apartamente scoase la vanzare s-a redus cu 18% (...) In octombrie 2008, pe piata erau cu 42% mai multe oferte decat in 2009", potrivit companiei.

Astfel, in octombrie au fost scoase pe piata cu 21% mai putine garsoniere si cu 15% mai putine apartamente de doua camere. Numarul ofertelor pentru apartamentele de trei camere s-a redus cu 16% , iar pentru apartamentele cu patru camere scaderea a fost de 29%.

De asemenea, comparativ cu octombrie 2008, numarul garsonierelor nou aparute s-a redus cu 50%. Au fost scoase spre vanzare cu 40% mai putine apartamente de doua camere, respectiv de trei camere, iar numarul ofertelor de patru camere a scazut cu 36%.

Potrivit sursei citate, preturile apartamentelor din Bucuresti se afla la acelasi nivel de sase luni.

"In ultima jumatate de an, se observa ca valoarea apartamentelor s-a situat aproximativ la acelasi nivel luna de luna. Fata de perioada anului trecut cand preturile scadeau de la o luna la alta chiar si cu 10 procente, putem afirma ca in momentul de fata asistam la stabilizarea preturilor pentru apartamente. In luna octombrie, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a fost de 46.200 de euro, iar pentru un apartament de doua camere a fost de 69.300 de euro. Pentru apartamentele cu trei camere, proprietarii au solicitat in medie un pret initial de 94.300 de euro, iar pentru patru camere 123.800 de euro", se mai arata in rapotul companiei imobiliare.

Statistica Agentie.NET are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: