ING Bank Romania: Investitii rentabile in perioada de criza sunt cele in sectorul energetic
Data publicarii: 03-11-2009 | Finante-BanciDirectorul Diviziei Piete de Capital al ING Bank Romania, Florin Ilie, a declarat marti ca daca exista investitii care sunt rentabile in perioada de criza economica, atunci acelea sunt in sectorul energetic si ca inclusiv ING Bank este interesata sa finanteze proiecte pe energie regenerabila.
"Energia este atractiva chiar si in perioada de criza. Daca exista investitii care sunt rentabile acum in perioada de criza economica, atunci sunt acelea din sectorul energetic. ING Bank Romania a analizat mai multe proiecte din sectorul energetic, pe care sa le finanteze, mai ales pe energie regenerabila, pe hidro si eolian", a precizat Florin Ilie.
De asemenea, acesta a afirmat ca, in ceea ce priveste proiectele pe energie regenerabila si finantate de UE prin Axa IV, prin care sunt alocabile 300 milioane euro, nu au fost inca demarate.
"Ultimele proiecte pentru energie regenerabila s-au audiat la 30 septembrie 2008. A trecut mai bine de un de atunci si nu a demarat niciun program din cele 14 aprobate. Nici macar nu s-au semnat contractele. Bancile sunt interesate sa finanteze astfel de proiecte, dar procedurile sunt excesiv de birocratizate. Probabil va urma o alta cerere pentru proiecte", a mai spus reprezentantul ING Bank Romania.
Florin Ilie a mentionat faptul ca, daca o banca finanteaza un asa mare proiect, atunci acea banca vrea sa-si recupereze banii investiti, iar lucrurile sunt ingreunate de birocratie.
"Exista o frica viscerala in adminstratia romaneasca privind asumarea responsabilitatii. Acest lucru duce la o paranoia si deci la o birocratie excesiva", a afirmat directorul Diviziei Piete de Capital al ING Bank Romania.
Totodata, acesta considera din punctul de vedere al finantarii, este nevoie de parteneriat public-privat.
"85% din capacitatile termo nu functioneaza conform normelor europene. In doi ani, aceastea ar trebui inchise. Este vorba de investitii atipic de mari. Si ele au nevoie de parteneriate public-private. Investitiile in sectorul energetic sunt pe termen lung", considera Florin Ilie, care precizeaza ca mediul fiscal din Romania nu este stabil si nici nu crede ca va fi in viitor.
Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.
ING Bank are deschise in prezent, pe piata din Romania, 35 de sucursale bancare pentru companii si peste 180 de unitati pentru persoane fizice.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI