Pretul mediu de inchiriere pe segmentul rezidential in Bucuresti a scazut in octombrie cu 1-4%

Data publicarii: 09-11-2009 | Imobiliare

Pretul mediu de inchiriere in Capitala in octombrie, fata de septembrie, a scazut cu 4% pentru garsoniere, cu 3% pentru apartamentele cu 2 camere, cu 1,3% pentru cele cu 3 camere, in timp ce pentru cele de 4 camere s-a inregistrat o crestere de 11%, potrivit AnunturiParticulari.ro.

"In continuare, dominant ramane trendul descendent, chiar daca in ultimele sase luni se poate remarca o usoara tendinta de stabilizare. Aceasta este datorata faptului ca procentele de scadere a preturilor au fost din ce in ce mai mici", se arata in raport.

Potrivit portalului citat, pretul mediu de inchiriere al apartamentelor din Bucuresti a ajuns in luna octombrie la un minim istoric pentru ultimii trei ani. Astfel, pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera a fost de 279 de euro/luna, cu 4% mai redus fata de septembrie, pentru apartamentele cu doua camere pretul mediu de inchiriere a fost de 390 de euro/luna, in scadere cu 3% fata de luna anterioara.

De asemenea, pentru locuintele de trei camere pretul mediu de inchiriere a scazut cu 1,3%, proprietarii solicitand in medie 533 de euro/luna.

Pretul mediu de inchiriere al apartamentelor de patru camere a fost de 860 de euro/luna si a inregistrat o crestere de 11% comparativ cu luna precedenta.

"Pretul pentru acest tip de locuinte are o evolutie neregulata, deci cresterea de luna aceasta este intamplatoare, nu trebuie privita la nivel de regula. Explicatia este data de stocul de oferte foarte mic. Pe termen mediu, tendinta este de scadere, fata de acum sase luni chiriile apartamentelor de patru camere fiind mai reduse cu 14%", se arata in raportul AnunturiParticulari.ro.

Reprezentantii portalului estimeaza ca in ultimele luni din acest an, pe piata inchirierilor rezidentiale oferta va scadea si este de asteptat ca proprietarii sa scada preturile in continuare, pe fondul cererii reduse si a puterii de cumparare scazute.

NewsIn