Pretul mediu de inchiriere pe segmentul rezidential in Bucuresti a scazut in octombrie cu 1-4%
Data publicarii: 09-11-2009 | ImobiliarePretul mediu de inchiriere in Capitala in octombrie, fata de septembrie, a scazut cu 4% pentru garsoniere, cu 3% pentru apartamentele cu 2 camere, cu 1,3% pentru cele cu 3 camere, in timp ce pentru cele de 4 camere s-a inregistrat o crestere de 11%, potrivit AnunturiParticulari.ro.
"In continuare, dominant ramane trendul descendent, chiar daca in ultimele sase luni se poate remarca o usoara tendinta de stabilizare. Aceasta este datorata faptului ca procentele de scadere a preturilor au fost din ce in ce mai mici", se arata in raport.
Potrivit portalului citat, pretul mediu de inchiriere al apartamentelor din Bucuresti a ajuns in luna octombrie la un minim istoric pentru ultimii trei ani. Astfel, pretul mediu solicitat de proprietari pentru o garsoniera a fost de 279 de euro/luna, cu 4% mai redus fata de septembrie, pentru apartamentele cu doua camere pretul mediu de inchiriere a fost de 390 de euro/luna, in scadere cu 3% fata de luna anterioara.
De asemenea, pentru locuintele de trei camere pretul mediu de inchiriere a scazut cu 1,3%, proprietarii solicitand in medie 533 de euro/luna.
Pretul mediu de inchiriere al apartamentelor de patru camere a fost de 860 de euro/luna si a inregistrat o crestere de 11% comparativ cu luna precedenta.
"Pretul pentru acest tip de locuinte are o evolutie neregulata, deci cresterea de luna aceasta este intamplatoare, nu trebuie privita la nivel de regula. Explicatia este data de stocul de oferte foarte mic. Pe termen mediu, tendinta este de scadere, fata de acum sase luni chiriile apartamentelor de patru camere fiind mai reduse cu 14%", se arata in raportul AnunturiParticulari.ro.
Reprezentantii portalului estimeaza ca in ultimele luni din acest an, pe piata inchirierilor rezidentiale oferta va scadea si este de asteptat ca proprietarii sa scada preturile in continuare, pe fondul cererii reduse si a puterii de cumparare scazute.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?