UniCredit a raportat un profit trimestrial in scadere cu 26%, in urma provizioanelor mai mari

Data publicarii: 11-11-2009 | Finante-Banci

UniCredit SpA, cea mai mare banca din Italia, a anuntat ca profitul net a scazut cu 26% in al treilea trimestru, in contextul in care provizioanele pentru creditele neperformante au crescut de peste doua ori si banca a avut castiguri mai mici din comisioane, relateaza Bloomberg.

Profitul net a scazut la 394 milioane euro, de la 532 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri banca. Rezultatele au depasit estimarea medie a analistilor, ce mizau pe un profit de 360 milioane euro.

Directorul executiv UniCredit, Alessandro Profumo, incearca sa majoreze rezervele bancii, prin desprinderea activelor nestrategice si prin vanzari de actiuni, in contextul in care compania incearca sa revina din criza financiara mondiala. Actionarii urmeaza sa aprobe o majorare de capital de 4 miliarde euro pe 16 noiembrie.

"Rezultatele sunt usor peste asteptari in total, insa nivelul ridicat al provizioanelor ramane un punct slab al bancii, ce plateste pentru expunerea pe Europa de Est", a declarat Giuseppe Belfiori, seful departamentului de cercetare din cadrul FT Support.

Venitul net din comisioane a scazut cu 12%, la 1,9 miliarde euro in perioada analizata, in timp ce tranzactionarea a redevenit profitabila, cu un plus de 715 miloane euro.

Provizioanele pentru credite neperformante au avansat la 2,16 miliarde euro, de la 1,1 miliarde euro in al treilea trimestru al anului trecut.

NewsIn