BCR a inceput sa instaleze bancomate la care pot fi reincarcate cardurile RATB

Data publicarii: 12-11-2009 | Finante-Banci

Banca Comerciala Romana (BCR) a inceput sa instaleze din noiembrie bancomate special echipate, care permit reincarcarea electronica a cardurilor de transport in comun emise de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), a declarat, joi, vicepresedintele de retail al BCR, Martin Skopek.

"Operatiunea de reincarcare a cardului de transport in comun la bancomatele BCR dureaza 15 secunde. (...) Speram astfel sa convingem cat mai multi oameni sa foloseasca mai mult cardurile ca mijloc de plata universal, inlocuind astfel numerarul", a spus Skopek.

RATB a emis din 2006 si pana in prezent 800.000 de carduri Mifare pentru transportul in comun, care inlocuiesc biletele clasice de hartie, din care circa 300.000 carduri se reincarca in mod continuu, a precizat directorul general al RATB, Gheorghe Aron.

El a adaugat ca RATB are ca obiectiv in viitor renuntarea la biletele de hartie si functionarea doar a cardurilor de plata pentru transportul in comun.

Daca anterior, reincarcarea se putea face doar la chioscurile de abonamente RATB, in urma parteneriatului cu BCR, bucurestenii vor dispune si de bancomatele BCR pentru cardurile de transport in comun.

Potrivit oficialului BCR, reincarcarea cardului de transport la ATM se va face cu orice card de debit sau credit, indiferent de banca emitenta, cu comision zero. Pana la 20 noiembrie, BCR va instala 30 de ATM-uri in zone cu trafic ridicat pentru reincarcarea cardurilor, numar care va creste la 40 pana la finalul anului. In 2010 vor fi functionale 100 asemenea bancomate special echipate, in 2011 - 200, iar in 2012 - 350, toate in Bucuresti.

Bucurestenii vor putea, totodata, sa-si incarce cardurile de transport si online, pe pagina de internet speciala a RATB, prin completarea initiala a unui formular de inregistrare pentru deschiderea unui cont, urmata de autentificare, de reincarcarea cardului de transport si de completarea datelor din cardul de plata Visa sau Mastercard.

"Solutia completa de reincarcare urmareste o cat mai usoara experienta in plata transportului, precum si extinderea retelei de acceptare a cardurilor bancare. Este poarta cea mai mare de intrare a unei tehnologii inovative - cardul contacless - in Romania, pentru ca va usura viata locuitorilor din Bucuresti", a explicat managerul de tara al Visa, Catalin Cretu.

Din a doua parte a anului viitor, BCR va emite carduri cobranded cu RATB, care vor putea fi utilizate pentru trei tipuri de operatiuni: card de credit, card de transport si card contactless pentru plati.

"Numarul de tranzactii este imens, iar beneficiile pe care industria cardurilor si oamenii le vor avea sunt, de asemenea, imense", a adaugat country-managerul Visa.

Reducerea si eliminarea numerarului si a biletelor de hartie, degrevarea personalului RATB, reducerea costului de infrastructura pe termen lung, deservirea mai multor nevoi ale clientilor, precum si respectarea obligatiilor legale si sociale sunt avantajele utilizarii acestor carduri, a mai spus Cretu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: