Raiffeisen Zentralbank Austria detine peste 1% din actiunile fiecarui SIF in parte

Data publicarii: 23-11-2009 | Finante-Banci

Raiffeisen Zentralbank Austria controleaza intre 1,16% si 1,25% din actiunile fiecareia din cele cinci societati de investitii financiare (SIF), potrivit unor rapoarte transmise, luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, grupul bancar austriac a raportat ca in prima jumatate a saptamanii trecute detinea 1,16% din SIF Banat-Crisana (SIF1), 1,25% din SIF Moldova (SIF2), 1,18% din SIF Transilvania (SIF3), 1,25% din SIF Muntenia (SIF4) si 1,22% din SIF Oltenia (SIF5).

Potrivit legii pietei de capital, nimeni nu poate detine mai mult de 1% din actiunile unui SIF. In cazul in care un investitor depaseste limita mentionata, este obligat sa anunte arbitrul pietei de capital si sa isi diminueze participatia sub pragul de 1%.

In curand, Camera Deputatilor urmeaza sa dezbata ridicarea pragului de detinere la SIF-uri, dupa ce un grup de senatori a cerut anterior modificarea legii in acest sens.

Raiffeisen Zentralbank Austria este prezenta si in Romania, prin Raiffeisen Bank, ce detine peste 500 de unitati in tara.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: