Raiffeisen International va lansa in 2010 o banca online in Europa Centrala si de Est

Data publicarii: 03-12-2009 | Finante-Banci

Raiffeisen International, banca-mama a Raiffeisen Bank Romania, vrea sa lanseze anul viitor in Europa Centrala si de Est o banca destinata exclusiv serviciilor bancare pe internet, sub conceptul de "direct banking", arata un comunicat publicat de grupul austriac.

In prima faza, activitatile noii banci se vor axa pe produsele de economisire, iar Raiffeisen International vrea sa atraga clientii orientati catre serviciile bancare prin internet.

"Banca se va concentra catre segmentul de retail si va oferi initial produse de depozit. Clientii vor beneficia de oferte atractive, posibile datorita modelului de tip self-service, care utilizeaza internetul ca principal canal de vanzari si servicii", arata comunicatul bancii.

"Noua noastra banca se va adresa nevoilor unice ale clientilor care folosesc internetul, care reprezinta un grup ce creste rapid in Europa Centrala si de Est. Prin oferta de produse si servicii online de ultima generatie pentru acest segment distinctiv de clienti, banca va completa ofertele traditionale si va contribui la intarirea lichiditatii grupului", a spus directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic.

El a subliniat ca noua investitie a grupului demonstreaza ca Raiffeisen International isi pastreaza angajamentele fata de regiune, unde considera ca procesul de convergenta va continua.

Autoritarea de reglementare a pietei financiare din Austria a acordat licenta de functionare pentru noua banca, ce va avea sediul in Viena si va opera ca subsidiara a Raiffeisen International sub licenta bancara austriaca. Principiul de "pasaport unic european" ii permite noii banci directe sa intre pe piata bancara dintr-o alta tara membra UE printr-o simpla notificare a autoritatilor de reglementare competente.

Raiffeisen International este al doilea creditor din Europa Centrala si de Est, dupa Unicredit, operand pe 17 piete din regiune prin banci subsidiare, companii de leasing si alti furnizori de servicii financiare. Grupul are aproape 59.000 de angajati si aproximativ 15 milioane de clienti in peste 3.100 de unitati bancare.

Raiffeisen International este subsidiara integral consolidata a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), care detine aproape 70% din actiuni. Restul se tranzactioneaza liber, actiunile fiind listate la Bursa de Valori din Viena.

NewsIn