VB Leasing a luat un imprumut de 10 milioane euro pentru IMM-uri

Data publicarii: 23-08-2006
Volksbank Leasing a contractat un imprumut de 10 milioane euro, pe o perioada de cinci ani, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), imprumut destinat finantarii prin leasing a IMM-urilor, a anuntat, miercuri, un comunicat al companiei. Acest imprumut este parte a unui program de finantare mai amplu, care combina resurse financiare ale BERD si ale Uniunii Europene, se mai spune in comunicat. Imprumutul este destinat in mod explicit finantarii prin leasing a IMM-urilor, cu sume variind intre 30.000 si 125.000 euro.

Uniunea Europeana ar putea contribui la acest program cu 100.000 de euro, pentru asistenta tehnica dedicata dezvoltarii si introducerii unor produse de leasing destinate in mod expres stimularii cresterii afacerilor intreprinzatorilor romani.

"Dorinta noastra de a pune la dispozitia IMM-urilor o finantare prin leasing cat mai consistenta primeste astazi un suport puternic din partea BERD", a declarat, miercuri, administratorul VB Leasing, Michael Unterguggenberger, in cadrul unei conferinte de presa prilejuite de semnarea acordului de imprumut.

"Daca activitatea noastra de finantare prin leasing a IMM-urilor va avea rezultate bune in urma contractarii acestui imprumut, este posibil ca, in viitorul apropiat, sa mai luam un credit, in valoare tot de 10 milioane euro, de la BERD", a declarat, cu aceeasi ocazie, un alt administrator al VB Leasing, Razvan Diaconescu.

"Obiectivul strategic al companiei noastre este situarea intre primele cinci societati de leasing de pe piata", a mai spus Razvan Diaconescu.

In primul semestru al anului 2006, valoarea bunurilor finantate de VB Leasing Romania a fost de 75 milioane euro, iar la sfarsitul lunii august, aceasta valoare va depasi nivelul de 110 milioane euro, a mai spus Razvan Diaconescu. Profitul estimat al companiei, pentru primele sase luni ale anului 2006, este de aproximativ trei milioane de euro.

Pentru sfarsitul anului 2006, compania estimeaza o cifra de afaceri de peste 160 milioane euro, din care 60% finantari pentru autoturisme si autoutilitare. 20% pentru camioane si remorci, 10% pentru echipamente si constructii si 10% pentru echipamente industriale.

"Pentru anul urmator, 2007, ne propunem ca valoarea bunurilor finantate de VB Leasing Romania sa se situeze undeva intre 180 si 200 milioane euro", a precizat Diaconescu.

In anul 2005, cifra de afaceri a companiei a fost de 112 milioane euro, din care 71,9 milioane euro finantari pentru autoturisme si autoutilitare, 31,7 milioane pentru camioane, remorci si utilaje de constructii si 8,4 milioane euro pentru alte echipamente.

VB Leasing Romania este subsidiara romaneasca a VB Leasing International, care in 2005 a avut o cifra de afaceri de peste un miliard de euro, active in valoare de aproape 1,5 miliarde euro si un profit brut de 62 milioane euro.

VB Leasing Romania este membra a Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare neBancare (ALB), care numara in prezent 18 societati de leasing si credit de consum ce reprezinta grupuri financiare internationale. ALB reprezinta in jur de 65% din totalul pietei de leasing din Romania.

Sursa:NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: