Banca Romaneasca reduce dobanzile la depozitele la termen si la creditele de consum

Data publicarii: 05-02-2010 | Finante-Banci

Banca Romaneasca reduce din 25 februarie dobanzile la creditele de consum cu si fara garantii imobiliare cu procente cuprinse intre 0,5 si 2%, in functie de moneda creditului, iar de joi le-a redus pe cele la depozite cu pana la 1%, a anuntat banca.

Dobanda de baza pentru creditele de consum in lei scade de la 11,38%, la 9,38%, in timp ce pentru creditele in euro dobanda de baza ajunge la 3,134%, de la 3,642%, se mentioneaza in comunicat.

In ce priveste creditele acordate in franci elvetieni (CHF), dobanda de baza scade de la 3,5385% la 2,91%.

Noul nivel al dobanzii de baza valabila pentru creditele in lei, respectiv 9,38%, contribuie si la scaderea dobanzii variabile perceputa de banca pentru facilitatea de descoperit de cont autorizat oferita clientilor bancii. Banca mentioneaza ca, in aceste conditii, dobanda variabila scade cu 2 puncte procentuale, pana la 17,71%.

Potrivit bancii, noile rate de dobanda pentru creditele de consum au fost modificate tinand cont de evolutia pietei si a indicilor de referinta.

"Banca Romaneasca va continua si in 2010 sa-si actualizeze ratele de dobanda, atat la credite, cat si la depozite, in functie de evolutiile ulterioare, o atentie sporita fiind acordata pastrarii unui nivel competitiv al acestora", a declarat directorul executiv al unitatii de retail a bancii, Lakis Couninis.

De asemenea, Banca Romaneasca a redus de joi dobanzile acordate la depozitele la termen in lei, dolari si lire sterline, scaderile fiind cuprinse intre 0,25 puncte procentuale si 1 punct procentual.

Astfel, pentru depozitele in lei cu plata la scadenta, dobanda variaza intre 6,50% si 10%, in functie de scadenta, scaderile fiind cuprinse intre 0,25% si 1%. Pentru depozitele in lei cu plata lunara, dobanda scade cu 0,25%, se mai arata in comunicat.

Grupul elen National Bank of Greece (NBG) este actionarul majoritar al Bancii Romanesti, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii. Dintre companiile reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece in Romania se mai numara: ETEBA Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: