UniCredit Tiriac le transmite actionarilor minoritari ca reinvestirea profitului a fost legala
Data publicarii: 20-04-2010 | Finante-BanciUniCredit Tiriac le transmite actionarilor minoritari ca deciziile de reinvestire a profitului au fost stabilite legal, in cadrul adunarilor generale ale actionarilor, iar majorarile de capital efectuate au fost doar cele obligatorii ca urmare a proceselor de fuziune.
Declaratiile reprezentantilor UniCredit Tiriac Bank vin ca urmare a unui protest spontan desfasurat in prima parte a zilei de marti de unii dintre actionarii minoritari ai bancii, care solicitau ca actionarul majoritar sa le rascumpere actiunile, pretul vehiculat fiind de 200 de euro pe titlu.
"Reprezentantii UniCredit Tiriac Bank au comunicat intodeauna cu toti actionarii bancii, atat individual (la solicitarile scrise si verbale ale acestora), cat si in timpul adunarilor generale ale actionarilor. Mentionam ca reprezentantii bancii sunt de fapt reprezentantii tuturor actionarilor bancii si au actionat intotdeauna conform mandatului conferit de acestia prin adunarile generale si in conformitate cu prevederile legale", se arata in comunicatul transmis de UniCredit Tiriac Bank.
Reprezentantii bancii au mai precizat ca "reinvestirea profitului a fost hotarata de fiecare data de catre adunarea generala a actionarilor la propunerea managementului bancii, in conformitate cu strategia de dezvoltare".
Din 2005, UniCredit Tiriac Bank nu a mai efectuat alte majorari de capital in afara celor obligatorii din cadrul fuziunilor, care au fost realizate cu respectarea prevederilor legale.
"In tot cazul, adunarile generale ale actionarilor (inclusiv cele in care s-a decis majorarea capitalului social) au fost organizate si s-au desfasurat intotdeauna in conformitate cu prevederile legale. Actionarii minoritari au participat la aceste adunari generale ale actionarilor si si-au exercitat drepturile conferite de lege in cadrul acestora", se mai arata in comunicat.
Cei circa 500 de actionari minoritari reclamau ca actionarul majoritar, UniCredit Bank Austria, companie controlata de grupul italian UniCredit, nu a mai acordat dividende de ani buni, iar conducerea bancii refuza sa discute cu ei pentru a stabili un pret pe care sa il plateasca pentru iesirea din actionariat.
Grupul de actionari detine putin peste 4% din capitalul bancii.
Actionarul majoritar al UniCredit Tiriac Bank este UniCredit Bank Austria, care detine 50,55% din capital. Alti actionari importanti ai bancii sunt Redrum International Investments B.V., fond care controleaza 24,83% din actiuni, iar Vesanio Trading Limited are o participatie de 20,23%.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?