BCR, KPMG, PricewaterhouseCoopers si Deloitte vor sa ofere consultanta pentru hidrocentrala Tarnita

Data publicarii: 05-05-2010 | Economie

Mai multe companii, intre care KPMG, PricewaterhouseCoopers, Deloitte si Banca Comerciala Romana (BCR), liciteaza pentru a oferi servicii de consultanta pentru selectarea investitorilor care sa construiasca hidrocentrala Tarnita-Lapustesti, contract de circa 5 milioane euro.

Astfel, mai multe consortii si asocieri s-au calificat in cea de-a doua etapa a licitatiei organizate de compania Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, care vrea sa construiasca centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti, de 1.000 MW, proiect evaluat la 1,3 miliarde euro.

"Companiile care s-au calificat la etapa a doua a licitatiei sunt: consortiul KPMG Romania, KPMG Advisory Ltd, CMS Cameron Mc Kenna, EFG Eurobank Ergasias, Eurobank Telesis Finance, Lahmeyer International si GMP Advertising SRL, consortiul PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL, PricewaterhouseCoopers Audit SRL si PricewaterhouseCoopers Ceska Republika s.r.o, asocierea Deloitte Consultanta SRL, HydroChinaZhongNan Engineering Corporation, Banca Comerciala Romana SA, consortiul format din AF Colenco si casa de avocatura Tuca Zbarcea si Asociatii, precum si asocierea White&Case LLP, White&Case Shollenbarger SCA, HSBC Bank plc, AECOM Romania SRL, in asociere cu AECOM Tecsult Inc", potrivit datelor transmise de Hidroelectrica.

Castigatorul contractului de 5 milioane euro urmeaza sa fie anuntat dupa finalizarea acestei etape. Apoi va fi constituita societatea care va construi si va administra aceasta centrala, spun reprezentantii Hidroelectrica.

Centrala Hidroelectrica cu Acumulare prin Pompaj (CHEAP) Tarnita-Lapustesti ar urma sa aiba o putere instalata de 1.000 MW (4 x 250 MW, grupuri reversibile turbina-pompa). Ministerul Economiei a reevaluat in aprilie anul trecut hidrocentrala de la Tarnita-Lapustesti la 1,3 miliarde euro, mai mult cu 300 milioane euro, la cat era estimata initial.

Statia de pompare de la Tarnita-Lapustesti va produce electricitate si va consuma surplusul de energie din golul de sarcina. Noaptea va functiona ca pompa, cand energia este ieftina si ziua va functiona ca producator, generator de energie electrica. Hidrocentrala va fi un consumator de energie si va asigura peste noapte functionarea continua a tipurior de centrale la care oprirea si pornirea se produc intr-un timp indelungat, cum sunt de exemplu cele doua reactoare de la Cernavoda.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: