Comisionul de rambursare anticipata la credite va fi de maximum 1%, a decis Guvernul

Data publicarii: 10-06-2010 | Finante-Banci

Comisionul de rambursare anticipata a creditelor - de consum, ipotecare sau de leasing - va fi de 1% din valoarea sumei rambursate anticipat, daca pana la scadenta contractului este mai mult de un an, si de 0,5% daca pana la scadenta este mai putin de un an, a decis Guvernul.

Potrivit Ordonantei de Urgenta adoptate miercuri de Guvern, comisionul va fi de 1% din valoarea sumei rambursate anticipat, in cazul in care pana la data scadentei contractului este mai mult de un an. In cazul in care perioada pana la data scadentei este mai mica de un an, comisionul va fi de 0,5%.

In maximum 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a OUG, bancile sunt obligate sa modifice contractele de credit, implicit valoarea comisionului de rambursare anticipata, prin acte aditionale la contractele initiale.

Bancile vor fi totodata obligate sa ofere persoanelor care vor sa contracteze credite formulare standardizate, inainte de semnarea contractelor, pentru a le da posibilitatea sa compare ofertele de pe piata. Dupa incheierea contractului, beneficiarul are un termen de 14 zile in care poate renunta la contract fara a da explicatii.

Prevederile OUG se aplica Si contractelor aflate in derulare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: