UniCredit a lansat un produs care garanteaza activitatile conexe privind transportul rutier

Data publicarii: 10-06-2010 | Finante-Banci

UniCredit Tiriac Bank a lansat o garantie bancara pentru obtinerea licentei in activitatile conexe transportului rutier, cum ar fi activitatile de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, dupa ce autoritatile au solicitat sprijinul bancilor pentru elaborarea unui astfel de produs.

Potrivit legii, pentru obtinerea licentei pentru activitati conexe transportului rutier solicitantul trebuie sa prezinte, pe langa alte documente, si o garantie bancara pentru asigurarea efectuarii corespunzatoare, se arata in comunicat.

In martie, ca urmare a modificarilor legislative legate de activitatile de transporturi rutiere si activitati conexe ale acestora, Ministerul Transporturilor si Autoritatea Rutiera Romana au solicitat sprijinul bancilor comerciale in legatura cu elaborarea unui produs non-standard de tipul garantiei de plata, se mai arata in comunicat.

"Clientii  eligibili pentru a deveni ordonatori in cadrul scrisorii de garantie pot fi, ca forma juridica de organizare, societati comericale cu capital propriu mai mic sau egal cu 50.000 euro, persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale/familiale, asociatii sau fundatii nonprofit cu patrimoniu mai mic sau egal cu 50.000 euro, precum si institutii/autoritati publice cu o valoare neta a imobilizarilor corporale mai mica sau egala cu 50.000 euro", a explicat directorul executiv Corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank, Antoaneta Curteanu.

Suma garantata este mai mica sau egala cu 50.000 euro, in conformitate cu prevederile legale. Cuantumul garantiei este stabilit de Autoritatea Rutiera Romana si este comunicat bancii de catre ordonator, prin cererea de emitere a scrisorii de garantie, se mai arata in comunicat.

Garantia bancara reprezinta un angajament scris asumat de o banca (banca garanta), in favoarea unui beneficiar sau mai multor beneficiari de a plati acestora o suma de bani, in cazul in care o alta persoana (ordonatorul garantiei) din ordinul careia se emite garantia, nu a onorat o anumita obligatie asumata printr-un contract sau a onorat-o defectuos, fata de beneficiarul/beneficiarii garantiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: