UniCredit a lansat un produs care garanteaza activitatile conexe privind transportul rutier
Data publicarii: 10-06-2010 | Finante-BanciUniCredit Tiriac Bank a lansat o garantie bancara pentru obtinerea licentei in activitatile conexe transportului rutier, cum ar fi activitatile de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, dupa ce autoritatile au solicitat sprijinul bancilor pentru elaborarea unui astfel de produs.
Potrivit legii, pentru obtinerea licentei pentru activitati conexe transportului rutier solicitantul trebuie sa prezinte, pe langa alte documente, si o garantie bancara pentru asigurarea efectuarii corespunzatoare, se arata in comunicat.
In martie, ca urmare a modificarilor legislative legate de activitatile de transporturi rutiere si activitati conexe ale acestora, Ministerul Transporturilor si Autoritatea Rutiera Romana au solicitat sprijinul bancilor comerciale in legatura cu elaborarea unui produs non-standard de tipul garantiei de plata, se mai arata in comunicat.
"Clientii eligibili pentru a deveni ordonatori in cadrul scrisorii de garantie pot fi, ca forma juridica de organizare, societati comericale cu capital propriu mai mic sau egal cu 50.000 euro, persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale/familiale, asociatii sau fundatii nonprofit cu patrimoniu mai mic sau egal cu 50.000 euro, precum si institutii/autoritati publice cu o valoare neta a imobilizarilor corporale mai mica sau egala cu 50.000 euro", a explicat directorul executiv Corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank, Antoaneta Curteanu.
Suma garantata este mai mica sau egala cu 50.000 euro, in conformitate cu prevederile legale. Cuantumul garantiei este stabilit de Autoritatea Rutiera Romana si este comunicat bancii de catre ordonator, prin cererea de emitere a scrisorii de garantie, se mai arata in comunicat.
Garantia bancara reprezinta un angajament scris asumat de o banca (banca garanta), in favoarea unui beneficiar sau mai multor beneficiari de a plati acestora o suma de bani, in cazul in care o alta persoana (ordonatorul garantiei) din ordinul careia se emite garantia, nu a onorat o anumita obligatie asumata printr-un contract sau a onorat-o defectuos, fata de beneficiarul/beneficiarii garantiei.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza